Szevikjan a Fradi új csillaga és megmentője + videó

A Ferencváros 1-0-s hátrányból fordítva nyert 2-1-re a Magyar Kupa elődöntőjében a Nyíregyháza vendégeként, s csakúgy, mint két éve, a Paks ellen vívja a finálét, amelyet május 15-én a Puskás Arénában rendeznek.

2024. 04. 24. 21:57
Nyíregyháza FTC
A Ferenváros nehezen gyűrte lea Nyíregyházát Fotó: Gazdag Mihály/Kelet-Magyarország
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem látszott az osztálykülönbség, a Nyíregyháza rögtön a meccs kezdetétől a Ferencváros egyenrangú ellenfele volt. Az első félidő nem hozott gólt, a második félidő elején a Fradi előnybe kerülhetett volna. Varga Barnabás harcolt ki büntetőt, amit aztán ki is hagyott. A 68. percben jött a hideg zuhany, vezetést szerzett a Nyíregyháza. Az exfradista Nagy Dominik ívelt középre, a lepattanót egy másik exfradista, a zöld-fehérek utánpótlásában nevelkedett Kovácsréti Márk – aki amúgy unokája – vágta be (1-0).

Nyíregyháza, FTC, Varga Ádám
Varga Ádám védéseire is szüksége volt a Fradinak a győzelemhez (Fotó: Kelet-Magyarország/Gazdag Mihály)

A gól után a Ferencváros nyomasztó mezőnyfölénybe került, s meg is fordította a találkozót. A 85. percben Ibrahim Cissé egyenlített (Varga Barnabás készítette le neki szépen a labdát), majd a 89. percben a negyedórával korábban csereként beállt örmény Edgar Szevikjan megismételte a DVTK elleni alakítását, jobbról befelé cselezett, majd nagy gólt rúgott. Más kérdés, lehet, hogy lesen kapta a labdát, de hát ezen az elődöntőn nem volt VAR...

A 22 éves Szevikjan a télen az orosz Nyizsnyij Novgorodtól igazolt a Fradihoz. A tavasszal többnyire csak csereként jutott szóhoz, de immár másodszor igazolta, hogy félelmetes bal lába van, s a jövőben akár a Fradi nagy értéke lehet.

– Egész életemben emlékezni fogok erre a gólra, hiszen ez volt az első találatom a Ferencvárosban – mondta a DVTK-nak rúgott góljáról. Nos, a Nyíregyháza elleni találatát is emlegetheti majd évek múltán...

A Nyíregyházának az utolsó percekben még volt lehetősége egyenlíteni, de Varga Ádám, miként a mérkőzés során többször is, nagyot védett. 

A Ferencváros tehát 2-1-re győzött, bejutott a Magyar Kupa döntőjébe, ahol – csakúgy, mint két éve – a Paks lesz az ellenfele. A döntőt május 15-én a Puskás Arénában játsszák.

Nyíregyháza FTC
Fotó: Gazdag Mihály/Kelet-Magyarország

A Nyíregyháza nyilván csalódott, de az egész idényre visszatekintve, nem is vitás, bravúros teljesítményt nyújt. Utcahosszal vezeti az NB II-t, már e hét végén bebiztosíthatja a feljutását és a Magyar Kupában is a legjobb négyig menetelt, ahol a Fradi csak vért izzadva múlta felül.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.