Bognár György a nagyképűség mellett arról is beszélt, akarja-e a Fradit

Zsinórban elszenvedett öt bajnoki vereség után végre sikert könyvelhet el a Paks, hiszen a Kisvárda feletti 2-1-es győzelemmel bejutott a labdarúgó Magyar Kupa döntőjébe. Bognár György szerint az elbizakodottság lehetett a Paks visszaesésének az oka, amit remélhetőleg lezárt a csapata. Arról is beszélt, melyik csapattal szeretne játszani a döntőben, amit apró fricskaként is értelmezhetünk a Fradi felé.

2024. 04. 24. 7:53
BOGNÁR György; FECZKÓ Tamás
Feczkó Tamás,a Kisvárda és Bognár György, a Paks edzője között nincs harag Fotó: Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az első perctől jobban játszottunk, kezdeményezőbbek voltunk, próbáltunk nyomást gyakorolni az ellenfélre. Ez többé-kevésbé sikerült is. Jól ugyan nem játszottunk, de jobbak voltunk, mint az ellenfél. Az volt a cél, hogy ne rohanjunk az eredmény után, próbáljuk megszerezni mi a vezetést, könnyebb dolgunk lesz, ha mi rúgjuk az első gólt – először csak általánosságban beszélt a Kisvárda ellen 2-1-re megnyert Magyar Kupa-elődöntőről, majd nem kerülte meg a választ arra sem, vajon mi lehet a Paks visszaesésének hátterében.

Paks, Magyar Kupa, Kisvárda, Ferencváros, döntő, Bognár György
Két év után ismét a Magyar Kupa döntőjében a Paks. Fotó: MTI/Kovács Tamás

A Paks ugyanis elvesztette a legutóbbi öt meccsét az NB I-ben, a hét végén már szétesés jeleit mutatta, hiszen 5-0-ra kikapott a Puskás Akadémia vendégeként. Nem hogy leszakadt a Ferencvárosról (amely már bebiztosította az újabb aranyérmét), hanem a dobogós helyért is küzdenie kell, jelenleg a harmadik a tabellán.

 

Vissza kellett fordítani az elbizakodottságot

– Fontos volt, hogy nyerjünk végre, mert az utóbbi egy hónapban sikertelenek voltunk. Dolgoztak rendesen a játékosok, de talán kicsit elbizakodottak voltunk. Néha azt éreztem, mintha vége lenne a bajnokságnak, mintha meglenne a második hely és a kupadöntő. Ezt kellett visszafordítani, ezt a fajta elbizakodottságot. Ezzel a győzelemmel talán sikerült – folytatta Bognár György.

Nagyképűség? Talán annyit azért hozzáfűzhetünk, az elbizakodottság idővel nyilván pánikba csapott át.

 

Ki lehet a Paks ellenfele a Magyar Kupa döntőjében?

A Paks vezetőedzője arra a kérdésre is válaszolt, a szerdai Nyíregyháza–Ferencváros elődöntőben melyik csapat sikerét várja, netán reméli.

– Szinte mindegy, hogy ki lesz az ellenfél, kupadöntőt játszunk, ez nagy dolog. Nem probléma, hogy két fronton kell helytállni, sőt inkább jó – jegyezte meg Bognár György.

Mindegy lenne, hogy Fradi vagy Nyíregyháza? Aligha. A Fradi ellen akár telt ház is lehet a döntőben a Puskás Arénában, a Nyíregyháza ellen viszont esélyesebb a Paks. Két éve amúgy ugyancsak Ferencváros–Paks volt a finálé szereposztása, akkor Bognár György szerint is megérdemelten a Fradi simán, 3-0-ra győzött.

 

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.