Következő mérkőzések
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia
Szerbia
21:002024. június 16.
Anglia

Sztankovics máris távozik – ezt érdemli a Fradi?

Dejan Sztankovics valószínűleg elhagyja a Ferencvárost. A hírek szerint a jelenleginél kecsegtetőbb ajánlat miatt Olaszországba szerződik a szerb edző. Sztankovics úgy távozik, ahogy szeptemberben érkezett: vihart kavarva, kétségeket hagyva maga mögött. Igaz, Kubatov Gábor már számolt ezzel a forgatókönyvvel.

2024. 05. 16. 16:29
STANKOVIC, Dejan, távozik, Ferencváros
Dejan Sztankovics egy évet sem tölt a Ferencvárosnál Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem váratlan, mégis meglepő értesülést közölt az M4 Sport: Dejan Sztankovics csütörtökön állítólag bejelentette a Ferencváros vezetőinek, hogy távozik, a nyártól másik csapatnál folytatja. Valószínűleg jobb ajánlatot kapott, s minden bizonnyal egy neves olasz klub kivásárolja a szerződéséből.

Dejan Sztankovics, Ferencváros, távozik, Kubatov Gábor, olaszország
Olykor elhihettük, hogy Sztankovics él-hal a Fradiért. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Dejan Sztankovics tavaly szeptemberben szerződött a Ferencvároshoz. Akárcsak a mostani távozása, már az érkezése megosztotta a fradistákat. Sztankovics ugyanis az ideiglenes jelleggel megbízott Máté Csabát váltotta a kispadon. Máté nagyon nehéz helyzetben, azután vette át a Fradi irányítását Sztanyiszlav Csercseszovtól, hogy az orosz edzőt a Bajnokok Ligája selejtezőjében a feröeri KÍ-val szemben elvesztett párharc után menesztették. Máté felrázta a Fradit, amely bejutott a konferencialiga csoportkörébe, mégsem véglegesítették a szerződését vezetőedzőként. Máté Csaba összesen tíz meccsen vezette a Ferencvárost, ezek közül kilencet megnyert a csapat.

Megosztotta a fradistákat Máté Csaba leváltása

Őt követve jött Sztankovics, akivel a Fradi az ősszel veretlenül továbbjutott a konferencialiga csoportköréből, igaz, a sorozatos sérülések miatt a bajnokságban bukdácsolt, például 3-2-re kikapott Pakson.

Tavasszal a zöld-fehérek utcahosszal nyerték meg zsinórban hatodszor, fennállásuk során harmincötödször a bajnoki címet, a konferencialigában viszont a későbbi döntős Olimpiakosz ellen alulmaradtak a 16 közé jutásért. Végül itthon a duplázás sem sikerült, mert a Paks a Magyar Kupa döntőjében 2-0-ra győzött az FTC ellen.

Kubatov Gábor már utalt Sztankovics lehetséges távozására

Sztankovics bejelentése nem érhette teljesen váratlanul a Ferencváros vezetőit. Kubatov Gábor az M4 Sportnak adott május 3-i interjúban már beszélt arról, hogy Sztankovicsot Olaszországba csábítják, és elképzelhető, hogy visszautasíthatatlan ajánlatot kap.

– Tudjuk, hogy Olaszországban kelendő, és lehet, hogy olyan ajánlatot kap, amit nem tud – és lehet, én se tudnám – visszautasítani. De pont ez a szépsége a futballnak, hogy itt sosincs nyugalom, egy pillanatra sem. Fájlalnám ha elmenne, de kaphat ilyen ajánlatot és nekünk mindig készen kell állnunk – mondta akkor az FTC elnöke.

A jelenlegi értesülést egyelőre sem Kubatov Gábor, sem hivatalos felületein a Ferencváros nem kommentálta.

Olaszországhoz kötődik

Azért is valószínű az olasz ajánlat, mert Dejan Sztankovics ezer szállal kötődik Olaszországhoz. 1998 és 2013 között, tizenöt éven át futballozott Olaszországban a Lazio, majd az Internazionale játékosaként, majd az edzői karrierjét is ott kezdte meg. Tavaly nyáron menesztették a Sampdoriától, ezért vált szabaddá és igazolt a Fradihoz.

Ezek szerint, amint tehette, visszament Olaszországba. Valószínűleg racionálist döntést hozva, a Fradi-drukkerek mégis becsapva érezhetik magukat.

Amennyiben a hír igaz, máris megkezdődhet a találgatás: vajon ki lesz Dejan Sztankovics utódja?

Így ünnepelték a Fradi játékosai Sztankoviccsal a bajnoki címet:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.