Bejelentették a Fidesz–KDNP jelöltjét Újbudán

A jelölt szerint 2019-ben megállt az élet, és csak egy helyben toporog a kerület.

Forrás: MTI2024. 04. 18. 20:29
KIRÁLY Nóra; SIMICSKÓ István
Budapest, 2024. március 6. Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) parlamenti frakcióvezetõje és Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) alapítója, az Igazságügyi Minisztérium miniszteri megbízottja sajtótájékoztatót tart a XI. kerületi Feneketlen-tónál 2024. március 6-án. A fõvárosi XI. kerület baloldali vezetésû önkormányzata egy olyan férfi cégével áll szerzõdéses kapcsolatban, akit egy újbudai óvodában elkövetett súlyos pedofil bûncselekménnyel gyanúsít a rendõrség - jelentette be Simicskó István a sajtótájékoztatón. MTI/Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Király Nóra a Fidesz–KDNP színeiben indul polgármesterjelöltként Újbudán a június 9-i önkormányzati választásokon – közölte az MTI.  

Önkormányzati képviselőként 13 évig, míg alpolgármesterként öt évig szolgálta XI. kerületben élőket. Emellett az ország egyik legnagyobb családszervezetének, a Fiatal Családosok Klubjának alapítója és a Zöld Követ Egyesület elnöke – mondta el Király Nóra az indulását bejelentő videóban. Hozzátette:  igazi lokálpatriótaként ismeri a kerületben a megoldásra váró feladatokat.

Újbudán „2019-ben megállt az élet, egy helyben topogunk”

– hangsúlyozta, hozzátéve: a jelenlegi kényszerkoalíció „saját belső és a kormánnyal szembeni harcával van elfoglalva”.

Király Nóra úgy látja, hogy a jelenlegi vezetés részéről hiányzik többek között a jövőkép, a lelkesedés és a szakértelem.

A politikai csatározások helyett a Fidesz–KDNP jelöltje együttműködést valósítana meg a kormánnyal. „Becsatornázunk minél több forrást, utánamegyünk a legutolsó fillérnek is” – ígérte. Hozzátette: olyan városvezetésben gondolkodik, amely folyamatosan lobbizik az újabb és újabb fejlesztésekért.

Fontosnak nevezte, hogy a kerület tisztább, rendezettebb és biztonságosabb legyen, hogy félelem nélkül végig lehessen sétálni a Móricz Zsigmond körtéren, a Bartók Béla úton és a Kelenföldi pályaudvaron. Király Nóra arról is beszélt, hogy számára kiemelt terület a természetvédelem, a zöldkörnyezet fejlesztése, a családok, közösségek támogatása, az idősek megbecsülése, valamint a civil szervezetekkel való együttműködés.

Borítókép: Király Nóra és Simicskó István (Fotó: MTI/Soós Lajos)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.