Nadal után Alcaraz is kiesett, egy ütő ripityára tört Madridban

Andrej Rubljov jutott be elsőként a madridi ATP 1000-es tenisztorna elődöntőjébe: az orosz játékos szetthátrányból fordítva nyert a hazaiak kedvence, Carlos Alcaraz ellen. Ez az eredmény azt jelenti, hogy nincs már versenyben hazai játékos a madridi tornán, Rafael Nadal egy nappal a címvédő Alcaraz előtt esett ki. A nők között a korábbi wimbledoni bajnok Jelena Ribakina meccslabdákat hárítva győzte le honfitársát, ezt Julija Putyinceva ütője bánta.

2024. 05. 01. 18:32
Carlos Alcaraz Madrid Andrej Rubljov ATP 1000 tenisz
Carlos Alcaraz nem védi meg a címét Madridban Fotó: ATP Tour
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Carlos Alcaraz karsérülés miatt az európai salakszezon első heteit kihagyta, Madridban viszont címvédőként vállalta a játékot. A világranglista harmadik helyén álló spanyol játékos azonban nem tudta megismételni tavalyi menetelését: a negyeddöntőben az orosz Andrej Rubljov megállította. Alcaraz kiesése után már nincs versenyben hazai játékos a tornán, a spanyolok az éjjel búcsúztak el legendájuktól, az utolsó idényét teljesítő kedd éjfélkor esett ki.

Andrej Rubljov Carlos Alcaraz tenisz Madrid ATP 1000 ( Rafael Nadal )
Andrej Rubljov visszatalált a legjobb formájához, Carlos Alcaraz legyőzésével már elődöntős Madridban (Fotó: ATP Tour/Corinne Dubreuil)

Nadal esetében számítottak a viszonylag korai búcsúra a spanyolok, és az ünnepség sem maradt el. A huszonegyedik életévét a héten betöltő Carlos Alcaraz pályafutása egészen más fázisában tart, bár ő is sérülés után tért vissza a spanyol fővárosba.

Alcaraz a nyolcaddöntőben a tavalyi döntős ellenfele, a német Jan-Lennard Struff ellen is alaposan megizzadt, döntő szett tie breakben jutott tovább.

A negyeddöntőben az orosz Andrej Rubljov ellen Alcaraz szettelőnybe került, ám az orosz fordítani tudott, és 4:6, 6:3, 6:2-es sikerrel megállította a címvédőt. Rubljov a dubaji leléptetése óta Madridig öt meccséből csak egyet nyert meg, a spanyol fővárosban viszont újra régi fényében tündököl, az elődöntőben az amerikai Taylor Fritz vagy Marozsán Fábián legyőzője, az argentin Francisco Cerúndolo ellen játszik majd.

 

Nadal így soha nem kapott ki

Madridban női tornát is rendeznek, amely előrébb tart, a világelső Iga Swiatek és az amerikai Madison Keys már kedden bejutott az elődöntőbe.

Őket a 2022-es wimbledoni bajnok Jelena Ribakina követte, aki meccslabdákat hárítva fordított honfitársa, a hozzá hasonlóan orosz születésű és kazah színekben versenyben Julija Putyinceva ellen.

Putyinceva az elmaradt bravúr után az ütőjén vezette le a feszültséget, a mérkőzés alakulásából ez volt az, ami leginkább megfelelt a papírformának. Miközben Putyinceva esetében ez mindennapos reakció, Rafael Nadal már csak néhány tornára van attól, hogy ütőtörés nélkül fejezze be a pályafutását. Aligha az utolsó, már ünnepi tornákon fogja elrontani a hibátlan mérlegét.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.