Dumas halhatatlan klasszikusa új életre kel

A három testőr alkotócsapatának új kosztümös filmje, melyet a 77. Cannes-i Filmfesztiválon, versenyen kívül láthat először a közönség. A Monte Cristo grófja várhatóan ősszel kerül a hazai mozikba.

Forrás: ADS Filmek2024. 04. 26. 9:00
Az alkotópáros legutóbbi Dumas-feldolgozása A három testőr: Milady volt
Az alkotópáros legutóbbi Dumas-feldolgozása A három testőr: Milady volt. Fotó: Ben King
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alexandre Dumas regényét, a Monte Cristo grófját Matthieu Delaporte és Alexandre de la Patellière adaptálta nagyvászonra, akik A három testőr: D’Artagnan (2023) és A három testőr: Milady (2023) című filmek forgatókönyvét is jegyzik, de közel tíz éve láthattuk moziban a Hogyan nevezzelek? című kamara-vígjátékukat is.

Az új Monte Cristo grófja címszerepében Pierre Niney látható majd
Az új Monte Cristo grófja címszerepében Pierre Niney látható majd. Forrás: ADS Filmek

A friss Monte Cristo-adaptáció főszereplője egy fiatal tengerész, Edmond Dantès, akit hamisan vádolnak árulással, majd tárgyalás nélkül bebörtönöznek If várába, egy Marseille melletti zord szigeterődítménybe. Sokévnyi fogság után sikerül megszöknie, hogy Monte Cristo grófja személyében bosszút álljon azokon, akik hamisan vádolták meg.

A Monte Cristo grófja legújabb feldolgozását a közönség májusban, a 77. Cannes-i Filmfesztiválon láthatja először, melyen versenyen kívül fogják vetíteni.

Az írópáros úgy jellemezte a Monte Cristo grófját, mint egy igazi mítoszt, amelyben több műfaj keveredik: kaland, thriller és egy szenvedélyes szerelmi történet, Niney személyében pedig olyan Monte Cristót fogunk kapni, amilyennel eddig még nem találkoztunk. 

Pierre Nineyt eddig többek közt az Yves Saint Laurent címszerepében láthattuk, de főszereplő volt a Frantz és a Feketedoboz című filmekben is.

A színész a Variety-nek elmondta: 

ahogy az olvasókat világszerte, úgy engem is meghatott és magával ragadott, hogy milyen nagyszerű regény a Monte Cristo. A projekt ereje elkötelezettségünk és egyben inspirációnk is. Arra törekszünk, hogy egy epikus kalandfilmet készítsünk, kivételesen erős karakterekkel, a középpontjában egy bosszútörténettel.

– A Monte Cristo grófja félelmetes kihívás – mondta a film egyik producere, Dimitri Rassam. – Alázattal nyúlunk ehhez a freskóhoz, mely egyszerre tartalmaz kalandot, romantikát, thrillert és bosszút. Nagyon örülünk, hogy ismét együtt dolgozhatunk Matthieu-vel és Alexandre-ral, akiknek megvan a kellő tehetségük ahhoz, hogy tiszteletben tartsák ennek a remekműnek a DNS-ét, még akkor is, ha egy modern és igazán filmszerű vízióval álltak elő.

A nagyszabású film közel ötvenmillió euróból készült, ami kiemelkedően magas európai filmek esetében. 

A gyártó cég vezérigazgatója, Ardavan Safaee elmondta: a vállalat büszke arra, hogy vászonra viheti a legszebb francia irodalmi művet, egy olyan történetet és karaktert, amely oly sokakat inspirált Franciaországban és szerte a világon.

A Monte Cristo grófja várhatóan 2024 őszén kerül a hazai mozikba.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.