Jürgen Klopp már másképp látja: Ma éjjel valami különleges történhet + videó

A labdarúgó Bajnokok Ligája után ma éjjel az Európa-ligában és az Európa-konferencialigában is kialakul a legjobb négy mezőnye. A ma pályára lépő nyolc együttes közül a legnehezebb helyzetben kétségkívül a Liverpool van: Szoboszlai Dominik együttesének a hazai 0-3 után az Atalanta stadionjában csodát kellene tennie az Európa-ligában.

2024. 04. 18. 5:30
Szoboszlai Dominik jó hangulatban végezte az utolsó angliai edzést
Szoboszlai Dominik jó hangulatban végezte az utolsó angliai edzést Forrás: X/Liverpool FC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liverpoolra rossz napok járnak, mert az Atalanta elleni csütörtöki fiaskó után vasárnap a Premier League-ben is kikapott hazai pályán. Az Anfielden a Crystal Palace 1-0-ra nyert, így Szoboszlai Dominikék lépéshátrányba kerültek a bajnoki címért folyó versenyfutásban. Az Arsenal csak jobb gólkülönbségével előzi meg a Vörösöket, a címvédő Manchester City viszont két ponttal. S nagy kérdés, hogy Pep Guardiola együttese veszít-e pontot a még hátra levő hat meccsén.

Szoboszlai Dominik a Crystal Palace ellen Fotó: MTI/AP/Jon Super
a Crystal Palace ellen (Fotó: MTI/AP/Jon Super)

Sokak szerint a Liverpool a múlt héten mindent elveszíthetett, amiért még harcolt. Az Európa-ligában is megcélozta a trófeát, de ahhoz is csoda kellene, hogy a 3-0-s hazai vereség után Bergamóban túljusson az Atalantán. Az olaszok vezetőedzője, Gian Piero Gasperini azonban nem iszik előre a medve bőrére.

 

Gasperini: A Liverpool egyike a földkerekség legerősebb csapatainak

– Nagy hiba lenne, ha az járna a fejünkben, hogy az első meccset megnyertük 3-0-ra. Úgy kell hozzáállnunk a visszavágóhoz mint ha 0-0-ra állna a párharc. A Liverpool remek együttes, nagyon értékes játékoskerettel, egyike a földkerekség legerősebb csapatainak – szögezte le a Serie A tabelláján hatodik Atalanta vezetőedzője csapata tegnapi sajtótájékoztatóján. A bergamóiak vasárnap hazai pályán úgy játszottak 2-2-t a 16. helyen álló Verona ellen, hogy 2-0-ra vezettek, a második félidőben négy perc alatt kaptak két gólt, így nekik sem sikerült jól a főpróbájuk.

Említsük meg, a 2020/2021-es Bajnokok Ligája-kiírás csoportkörében 2020 november 3-án a Liverpool 5-0-ra győzött az Atalanta stadionjában, ebbe most belekapaszkodhatnak a vendégek. Azon a alálkozón Diogo Jota háromszor is bevette az Atalanta kapuját. S Jürgen Klopp sem gondolja, hogy már nincs esélyük.

Jürgen Klopp a sajtótájékoztatón (Forrás: X/Liverpool FC)

– Elég régóta benne vagyok a futballban ahhoz, hogy tudjam, az ilyen párharcok két meccsből állnak. Szóval, csütörtökön lesz még egy meccs, száz százalékban arra összpontosítunk. Ha az Atalanta jut tovább, megérdemli, gratulálok az olaszoknak; de van egy másik opció is, hogy valami különleges történik. Amikor egy hete kikaptunk otthon 3-0-ra, közvtlenül a meccs után mindenki azt gondolta, mindkét csapat játékosai, szurkolói és stábja, hogy ez a párharc eldőlt. Ám azóta eltelt egy hét, itt vagyunk, és ez most már nem ugyanaz a helyzet – mondta Jürgen Klopp.

A 2020-as Atalanta–Liverpool találkozó összefoglalója:

A mosolygó liverpooli tekintetek arról árulkodnak, hogy az önbizalom megvan a mai mérkőzés előtt:

 

Szoboszlai Dominik vajon ott lesz a kezdőcsapatban?

Dacára annak, hogy egy szurkolói szavazáson a Mac Allister, Endo, Elliott középpályás sort hozták össze, a magyar válogatott csapatkapitányát kihagyták a drukkerek, ma este akár így is kinézhet a Liverpool kezdőcsapata, benne Szoboszlai Dominikkel:

Forrás: Anfield Agenda

Az biztos, hogy Jürgen Klopp a vasárnap megsérült Conor Bradley-re nem számíthat.

 

A Bayer Leverkusen a Juventus nagy rekordjára hajt

Maradva az Európa-ligánál, a második számú európai kupasorozatban rekorddöntésre készül az idei német bajnokságot már megnyert Bayer Leverkusen, amely minden versenysorozatot figyelembe véve 43 mérkőzés óta veretlen az idényben. Ilyet az öt topliga együttesei közül csak egy, a Juventus ért el még a 2011/2012-es szezonban. A Xabi Alonso vezetőedző irányításával szárnyaló, a Bundesligát története során először múlt vasárnap megkoronázott Leverkusen egy hete 2-0-ra verte az Európa-konferencialiga tavalyi győztesét, a West Ham Unitedet otthon, így ma este a londoni visszavágón a döntetlen is elég lenne számára az elődöntőbe jutáshoz, valamint a Juve rekordjának megdöntéséhez.

Európa-liga, negyeddöntő, visszavágók:
Atalanta (olasz)–Liverpool (angol) 21.00 (az első mérkőzésen: 3-0) tv: M4 Sport
AS Roma (olasz)–AC Milan (olasz) 21.00 (1-0) tv: RTL három
West Ham United (angol)–Bayer Leverkusen (német) 21.00 (0-2)
Olympique Marseille (francia)–Benfica (portugál) 21.00 (1-2)

Európa-konferencialiga, negyeddöntő, visszavágók:
Fiorentina (olasz)–Viktoria Plzen (cseh) 18.45 (az első mérkőzésen: 0-0)
Lille (francia)–Aston Villa (angol) 18.45 (1-2)
PAOK (görög)–Club Brugge (belga) 21.00 (0-1)
Fenerbahce (török)–Olimpiakosz (görög) 21.00 (2-3)

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.