Jürgen Klopp elképesztő dolgokat mondott Szoboszlai „Tűzgolyó” Dominikről

Káoszt teremtett Szoboszlai Dominik a Liverpool legutóbbi meccsén Jürgen Klopp vezetőedző szerint, aki egy meglepő mondattal tűzgolyóhoz hasonlította a magyar válogatott csapatkapitányát. Szoboszlai egyik passzát – amely előkészítette a Liverpool győztes gólját a Brighton elleni bajnokin – Klopp egyszerűen hihetetlennek minősítette.

2024. 04. 01. 13:24
English Premier League - Liverpool vs Brighton & Hove Albion
Jürgen Klopp a Liverpool Brighton elleni 2-1-es győzelmét ünnepli, ami után Szoboszlai Dominik teljesítményét is dicsérte. Fotó: ADAM VAUGHAN Forrás: EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ott folytatta a Liverpool mezében, ahol a magyar válogatott szerelésében a múlt hét elején abbahagyta: angol klubjában is a mezőny egyik legjobbja volt a Premier League 30. fordulójában, amelyben Jürgen Klopp együttese hátrányból fordítva 2-1-re győzött a Brighton otthonában vasárnap.

English Premier League - Liverpool vs Brighton & Hove Albion
Szoboszlai Dominik passzai Jürgen Klopp elismerését is kiváltották (Fotó: EPA/Adam Vaughan)

Szoboszlai kulcsszerepet játszott a sikerben, hiszen Mohamed Szalah 65. percben szerzett győztes gólja előtt ő indította el a találatig vezető akciót a jobb szélről egy nagyszerű meglátással és tökéletesen kivitelezett passzal, ami után Alexis Mac Allister jegyezte a gólpasszt.

– Hihetetlen labda volt Dominiktől – dicsérte magyar játékosát Jürgen Klopp a meccs után, akinek a szavait a BBC idézte. – Benne volt a kreativitás és a minőség, ahogy észrevette Maccát, akinek tökéletes volt az első labdaérintése, ami után kiszúrta Szalahot. Sokszor elvesztegetjük a labdákat, de aztán jön két ilyen zseniális megoldás, amikkel megnyerjük a meccset.

Jürgen Klopp: Szoboszlai olyan, mint egy tűzgolyó

A Liverpool az idény végén leköszönő német edzője egészen elképesztő dolgokat is mondott Szoboszlairól a Brighton elleni meccs után.

– Középen Maccával és Wataruval igen jók voltunk, Dominik pedig olyan, mint egy tűzgolyó, mindenhol ott terem és káoszt teremt. Ez nagyon tetszett – fogalmazott Klopp a sajtótájékoztatón a thisisanfield.com szerint.

A Liverpool fontos győzelmet aratott a Brighton ellen, hiszen két legnagyobb riválisa, az Arsenal és a Manchester City döntetlent játszott egymással, így Klopp csapata kilenc meccsel a vége előtt két, illetve három ponttal megelőzi üldözőit. Tehát Szoboszlaiék sorsa a saját kezükben van.

Nézze meg Szoboszlai passzát, amelyet a Liverpool edzője hihetetlennek minősített:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.