Nyert a Liverpool, Szoboszlai Dominik csapata ezzel lerázta az ellenfeleket a rangadó előtt

Fontos győzelmet aratott vendéglátóként az angol labdarúgó-bajnokság vasárnapi játéknapjának első mérkőzésén a Liverpool, amely Szoboszlai Dominikkel a soraiban 2-1-re nyert a Brighton ellen. Sikerének köszönhetően a Liverpool kényelmes helyzetből várja a Manchester City és az Arsenal rangadóját.

2024. 03. 31. 16:57
Mohamed Salah szerezte meg a győzelmet érő találatot a Liverpool számára. Fotó: ADAM VAUGHAN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két mérkőzést maradt vasárnapra az angol labdarúgó-bajnokság 30. fordulójából, ezeken azonban mindhárom bajnokesélyes együttes érintett volt: 15 órától a Szoboszlai Dominiket is a kezdőcsapatában tudó, a játéknap előtt 64 ponttal álló Liverpool fogadta a Brightont, később pedig a 63 pontos Manchester City látja vendégül az eddig 64 pontot szerzett Arsenalt.

94 percet játszott a vasárnapi találkozón. Fotó: Adam Vaughan

 

Gólváltás az első félidőben

Hideg zuhannyal kezdődött a húsvéti mérkőzés a Liverpool számára, Danny Welbeck ugyanis már a 2. percben gólt szerzett. Öt perccel a sokk után Szoboszlai ívelt be, ám a labdáját nem tudta megjátszani Darwin Nunez, aki „gyanús” körülmények között esett el a büntetőterületen belül, viszont a játékvezető sípja néma maradt. A folytatásban is a Liverpool volt kezdeményezőbb, a 9. percben próbálkozott egy lövéssel 15 méterről, de nem volt pontos. A 19. percben kétszer is Salah volt akcióban, mindkétszer ballal, kapásból lőtt egy átadást követően, ám egyik esetben sem talált kaput. Végül a 27. percben tört meg a jég, Szoboszlai szöglete után egy ellenféltől kapott labdát Luis Díaz lőtt közelről a kapuba, 1-1-re alakítva az állást.

A folytatásban Salah és Díaz is célba vette még az ellenfél kapuját, ám az eredmény már nem módosult a szünetig.

 

Csak betalált Mohamed Salah

Négy perccel a fordulás után Díaz lőtt jócskán mellé, később az ő átadása után nem tudta kapura fejelni a labdát Salah. a 63. percben pedig Szoboszlai lőtt távolról – nem sokat tévedett. A bajnoki címre hajtó Liverpool folyamatos nyomás alatt tartotta ellenfelét, ennek eredménye pedig a 65. percben mutatkozott meg, amikor Salah tíz méterről, laposan lőtt a kapuba (2-1).

Húsz perccel a vége előtt úgy tűnt, lezárja a mérkőzést a Liverpool, ám Luis Díaz szerencsés találatát érvénytelenítette a bíró. Hiába vizsgálta a szituációt a VAR-rendszer is, maradt a 2-1. A hajrában mindkét együttes előtt adódott lehetőség, ám később már nem változott az állás – győzött a Liverpool, amely így 29 bajnoki után 67 ponttal áll, és a vasárnap 17.30-kor kezdődő Manchester City–Arsenal rangadót megelőzően hárompontos előnnyel vezet az Arsenal, néggyel pedig a City előtt. Szoboszlai Dominik a rendes játékidő hosszabbításának 4. percében hagyta el a pályát, lecserélték.

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.