Jürgen Klopp alig várja, hogy véget érjen Szoboszlaiék mai edzése

Az európai futballhétvége egyik legjobban várt meccse a Bayern München–Dortmund rangadó a Bundesliga 27. fordulójában szombat este (18.30, tv: Arena 4). Még a Liverpool edzője, Jürgen Klopp is alig várja, hogy Szoboszlai Dominikék edzésének levezénylése után megnézze a német klasszikust. Klopp felidézte, ahogy egyik játékosa eltörte a szemüvegét, és azt is elárulta, kinek szurkol ma este.

2024. 03. 30. 11:33
KLOPP, Jürgen
Liverpool, 2024. február 10. Jürgen Klopp, a Liverpool vezetõedzõje az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott Liverpool - Burnley mérkõzésen a liverpooli Anfield stadionban 2024. február 10-én. MTI/EPA/Peter Powell Fotó: Peter Powell
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német élvonal történetében már a 135. rangadót rendezik a Bayern München és a Dortmund között, ami ligarekord, és az is beszédes, hogy mindkét csapat a másiktól kapott ki a legtöbbször a bajnokságban (a bajorok a BVB-től 32-szer, a Ruhr-vidékiek a Bayerntől 67-szer). A német Kicker a Liverpool edzője, Jürgen Klopp megszólaltatásával hangolt a rangadóra, aki korábban maga is főszereplője volt a német klasszikusnak.

Jürgen Klopp szemüvege is áldozatául esett egy Bayern–Dortmund rangadónak. Fotó: EPA/Adam Vaughan

Sőt a Dortmund legutóbb éppen Klopp irányításával tudott győzni Bundesliga-meccsen Münchenben, csaknem tíz évvel ezelőtt, 2014. április 12-én 3-0-ra, többek közt Marco Reus góljával. Klopp egyébként 2008 és 2015 között volt a Dortmund edzője, mialatt kétszer is elhappolta a német bajnoki címet a Bayern elől, 2011-ben és 2012-ben, azóta pedig mindig a müncheniek voltak a Bundesliga aranyérmesei.

– Azokban az időkben ez volt a meccsek meccse, efelől kétség sincsen – jelentette ki Klopp, aki a Dortmunddal 2013-ban BL-döntő is vívott (és veszített el) a Bayern München ellen.

Klopp szemüvege pórul járt a rangadón

A Liverpool nyáron leköszönő edzője jól emlékszik az első győzelmére is, amelyet az Allianz Arénában aratott a sárga-feketékkel. – Az egy elképesztően különleges és nagyon nehéz meccs volt. Nuri Sahin akkor törte el a szemüvegemet – idézte fel Klopp. A 2011-ben 3-1-re megnyert mérkőzésen a török középpályás szép gólt lőtt, majd az ünneplés hevében az edző nyakába ugrott, és leverte a szemüvegét.

– Zsinórban négyszer vagy ötször legyőztük a Bayernt, amire soha korábban nem volt példa – tette hozzá Klopp. – Ugyanakkor soha nem fociztuk le őket a pályáról, jól védekeztünk, hatékonyan kontráztunk, kellően agresszívak voltunk és jól teljesítettünk. Egy idő után viszont már nem mentek ilyen jól a dolgok.

Alig várja a Liverpool edzésének a végét

Klopp szerint a Bayern elleni meccsek mindig különlegesek a Bundesligában, a Dortmund elleni rangadók pedig főleg azóta értékelődtek fel még inkább, hogy a Schalke a másodosztályba zuhant. – Azóta gyakorlatilag ez a derbi. Oké, tudom, valójában nem derbi, akkor legyen a német klasszikus – fogalmazott Klopp.

A Szoboszlai Dominiket is a soraiban tudó Liverpool vasárnap játszik a Premier League-ben a Brighton ellen, így Klopp megnézheti a Bayern–Dortmund rangadót. – Szombatra csak egy edzésünk van betervezve, ami után épp jövök majd le az edzőpályáról, amikor kezdődik a meccs, így nézni fogom. És persze, gondolom, a meglepetés erejével hat, hogy a Dortmund sikeréért szorítok majd.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.