Dárdai Pál 30 milliót követel, Berlinben 121 érvet hoztak fel ellene és mellette

A Hertha hatgólos meccsen kapott ki az Elversberg ellen vasárnap, és újra forrnak az indulatok Dárdai Pál körül. Egy berlini lap rávilágított, hogy a Hertha sok gólt szerez, de sokat is kap, az utóbbi pedig az edző hibája is lehet. Dárdai ugyanakkor kijelentette, játékosai nem tartották be a taktikai utasításait az Elversberg ellen, üzent a klub vezetőinek is, mi kell ahhoz, hogy reális legyen a feljutás, és azt is megmondta, mennyi pénzt kérjen a Hertha a góllövőlistát vezető volt NB I-es csatárért.

2024. 05. 06. 6:31
Dárdai Pál a Hannover elleni mérkőzésen
Dárdai Pál a Hertha vezetőedzőjeként. Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/SOEREN STACHE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Különösebb tétje már nincs a Hertha idényének, hiszen már biztosan nem juthat azonnal vissza a Bundesligába a csapat, ugyanakkor az Elversberg elleni vasárnapi meccs előtt egyértelművé tette a célt, hogy három győzelemmel szeretné zárni a szezont. Ez a terv kapásból dugába dőlt azzal, hogy a másodosztály 32. fordulójában a berliniek 4-2-es vereséget szenvedtek az Elversberg otthonában.

Dárdai Pál taktikai utasításait nem tartották be a Hertha játékosai. Fotó: Hertha/X

A Berliner Kurier című lap a mérkőzés után érdekes cikket közölt, amelynek a címe az alábbi: „121 érv Dárdai Pál mellett és ellen.” Mint írják, a Hertha meccsei a legszórakoztatóbbak a Bundesliga II-ben, mert azokon esik a legtöbb gól, és erre az Elversberg elleni gólzárpor az újabb ékes példa. A 121 a Hertha idénybeli szerzett (65) és kapott találatainak (56) az összessége. Előbbi a második, utóbbi a hatodik legmagasabb szám a mezőnyben, a kettő együtt pedig a csúcs.

Dárdai élete legjobb idényéhez segítette Fabian Reesét (8 gól, 17 gólpassz) és a korábban az NB I-ben is megfordult Haris Tabakovicsot (21 gól, 6 gólpassz), aki jelenleg vezeti a másodosztály góllövőlistáját. A 29 éves bosnyák csatár tavaly nyáron mindössze 500 ezer euróért érkezett az Austria Wientől, és már élvonalbeli klubok vadásznak rá.

Dárdai Pál a 30 millióról és arról, mi kell a feljutáshoz

– Ha jön valaki és letesz 30 millió eurót az asztalra Harisért, akkor beszélnünk kell róla – mondott be Dárdai a Kicker cikkében egy konkrét összeget, amit követel Tabakovicsért. – Szerintem esze ágában sincs elmenni, de a pénz nyilván közrejátszik ebben. Haris fontos tagja a csapatnak. Jelenleg mindenki maradni akar, de a végén lesznek meglepetések.

A Hertha vezetőedzőjének a sorsa továbbra sem dőlt el, nem tudni, hogy marad-e a következő idényre is a csapat élén, erről csak az utolsó meccs után hajlandó ő és a klub is beszélni, miközben repkednek az utódjelöltek nevei a sajtóban. Ennek ellenére Dárdai úgy beszélt, mintha már tervezné a következő szezont: 

– Egyben kell tartani a keretet a nyáron. Ez a következő lépés a Hertha számára egy olyan kaotikus kezdés és három hónapnyi bizonytalanság után, mint ami tavaly nyáron volt. A klub dolga, hogy a csapat egyben maradjon, majd igazoljon három-négy párharcban erős játékost. Akkor lehet reálisan a feljutásról beszélni.

A Hertha nem azt játszotta, amit az edző eltervezett

Az Elversberg elleni vereséget és az újabb négy bekapott gólt a Berliner Kurier nem csak a védelem nyakába varrja, szerintük a középpályás védekezés sincs rendben. Ez pedig fakadhat Dárdai hibájából vagy a játékosok minőségi hiányából. Végül úgy látták, hogy a 4-2-es vereség eggyel kevesebb érvet jelent a magyar edző mellett.

Dárdai ugyanakkor jelezte, játékosai nem tartották be a taktikai utasításait: – Rosszul kezdtük a meccset. Magasan nyomást akartunk helyezni az ellenfélre, kellő agresszivitással, de ez nem sikerült az első negyedórában. Túl mélyen voltunk, és nem tudom, ez honnan jött. A játékosok csak kivártak és kontrázni akartak, nem ez volt a terv – értékelt Dárdai, egyértelművé téve, hogy a Hertha nem azt a játékos nyújtotta, amit kért a csapatától.

A berliniek a 9. helyen állnak a Bundesliga II-ben két fordulóval az idény vége előtt.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.