A megyei bajnokságban játszó Eger is kap új stadiont

A Diósgyőrt működtető, Leisztinger Tamás érdekeltségébe tartozó cég is részt vesz a 2,4 milliárdos projektben.

MN
2018. 01. 03. 15:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2,4 milliárd forintos sportlétesítmény-fejlesztés indulhat meg a helyi labdarúgás megújítására Egerben – jelentette be Nyitrai Zsolt a város fideszes országgyűlési képviselője szerdán, egy budapesti sajtótájékoztatón. A még tavaly született kormányhatározat értelmében ezt a támogatást a Szentmarjay Stadion és környezetének megújítására kapja a közvetve Leisztinger Tamás érdekeltségében lévő, a diósgyőri stadiont is építő Borsodsport Invest Kft., együttműködésben az Eger SE-t működtető Eger Labdarúgó Sport Kft-vel.

Pár éve az a helyzet alakult ki, amikor az NB I-be feljutott egri labdarúgócsapat nem játszhatta a városban a hazai mérkőzéseit, mert ott nem volt az előírásoknak megfelelő stadion. Nyitrai az MTI tudósítása szerint arról beszélt, hogy a most bejelentett létesítményfejlesztésnek köszönhetően méltó körülmények között sportolhat több mint 300 helyi fiatal, akinek így meglesz a lehetősége arra is, hogy később esetleg az NB I-ben is kipróbálhassa magát (az Eger SE jelenleg a megyei I. osztályban játszik).

Sántha Gergely, a Borsodsport Invest Kft. ügyvezetője beszámolt róla, a 2,4 milliárd forintból egy új fejépület és egy fedett lelátó épül a Szentmarjay Stadionban, amely így 3500 főt tud majd befogadni, és megfelel majd a MLSZ NB II-es licencfeltételeinek. Ezen kívül a pénzből az úgynevezett északi sporttelepen az öltőző- és lelátórendszer fejlesztésével korszerű utánpótlás-akadémiát is kialakítanak majd. A támogatói szerződést már aláírták.

Bényi Szabolcs, a Heves Megyei Közgyűlés alelnöke úgy véli, azért esett a választás a DVTK NB I-es labdarúgócsapatát is működtető Borsodsport Investre, mert a cég brandnek számít az észak-magyarországi régióban.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.