Csillebérc: a kimentett ifjúsági vagyont kutatná a Fidesz

Deutsch Tamás egykori sportminisztert nem érte váratlanul, hogy kiderült: Varju László, az MSZP parlamenti frakciójának igazgatója, felesége révén érintett a csillebérci vadászház bűncselekmény-gyanús eladásában. Jánosi György, a sporttárca jelenlegi vezetője ugyanakkor nem kívánta kommentálni a napokban nyilvánosságra került tényeket.

Magyar Nemzet
2003. 05. 03. 8:02
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eddig is tudtuk, hogy Varju László közvetlen érdekeltségébe tartoznak olyan ingatlanok, amelyek egykor az úttörőszövetség tulajdonában voltak, most azonban a cégbíróság adatai bizonyítják ezt – nyilatkozta kérdésünkre Deutsch Tamás. A Fidesz alelnöke arra a hírre reagált, miszerint Varju felesége – mint kézbesítetési megbízott – is felbukkant abban a cégben, amely a csillebérci vadászházat évekkel ezelőtt mélyen áron alul megvásárolta a Magyar Úttörők Szövetségétől (MÚSZ). Deutsch megjegyezte: mindez igazolja a Fidesz, illetve az előző Ifjúsági és Sportminisztérium fellépését a Csillebércen történtek ügyében.

Mint azt tegnapi számunkban közöltük: Varju László, a Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány kuratóriumának elnökeként több mint hatvan, korábban a Kommunista Ifjúsági Szövetség és a MÚSZ kezelésében lévő ingatlan privatizálásában vett részt. A tranzakciók révén két érdekcsoport, a Csányi Zoltánhoz kötődő Emrex Kft. és a Szikszai Lászlóhoz köthető Profil-team könyvelhetett el extrahasznot.

Deutsch ezzel kapcsolatban emlékeztetett arra, hogy 2002 októberében a rendőrség vélhetően politikai nyomásra leállította az ügyben a nyomozást, erről azonban „elfelejtette” tájékoztatni a közvéleményt az ifjúsági tárca új vezetése. – A Fidesz a jövőben is mindent megtesz annak érdekében, hogy kiderüljön, milyen MSZP-s, illetve volt BIT-es személyek, illetve az érdekeltségükbe tartozó cégek kezébe került a jelentős ifjúsági vagyon – hangsúlyozta Deutsch.

Jánosi György gyermek-, ifjúsági és sportminiszter nem kívánta kommentálni a szocialista frakcióigazgató felesége nevének felbukkanását a csillebérci vadászház tulajdonosi hálójában. Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője megkeresésünkre lapzártánkig nem reagált.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.