időjárás 6°C Vilma 2022. december 5.
logo

Angol lord góljával nyert egy francia csapat

MNO
2006.12.23. 12:10

Egy angol nemes góljával győzött az Olympique Marseille a francia futball idei utolsó fordulójának nyitómérkőzésén. Ez volt a hat hónapos kihagyás után decemberben visszatért Djibril Cissé első gólja sérülése óta.

A francia bajnokság pénteki – a tradíciók alapján nyugodtan rangadónak nevezhető – összecsapásán az Olympique Marseille 2-1-re legyőzte a jó formában lévő Saint-Etienne-t.

A találkozó 9. percében a két héttel ezelőtt visszatért francia válogatott, Djibril Cissé szerezte meg a vezetést. Cissé áprilisban súlyos sérülést szenvedett, s emiatt nem csak a világbajnokságot, hanem az őszi szezon nagy részét kihagyni kényszerült. Lábadozása idején a Liverpooltól az OM-hez került, amelynek színeiben most megszerezte első találatát.

A francia futball történetében egyébként először szerzett Angliában nemesi címet kapott játékos gólt. Mert hogy Cissé, bármennyire hihetetlen is, az miután Angliában másodszor is megnősült, vett egy olyan házat, amelynek tulajdonosát nemesi cím illeti meg. Ennek alapján Djibril Cissé Frodsham lordja, angol nemes.

A találkozó további részében a vendég „Zöldek” a cseh Marek Heinz góljával kiegyenlítettek, de a 63. percben az OM szerzett még egy gólt, Mickael Pagis révén. A forduló további mérkőzéseit szombat délután, illetve este rendezik.

(inforadio.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.