időjárás 3°C Andor , András 2022. november 30.
logo

Széna tér: ittas volt a rabló, a drogot még keresik

MNO
2007.05.17. 10:18

A szakértői vélemény szerint alkoholt és vélhetően kábítószert is fogyasztott a Széna téri bankrabló, akin az alkohol szagát a tanúk is érezték – mondta Csizner Zoltán alezredes sajtótájékoztatóján. Kábítószer fogyasztására utaló nyomokat is találtak a boncolás során.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) bűnügyi főosztály vezetője csütörtökön elmondta: elkészültek a szakértői vélemények a két héttel ezelőtti bankrablás ügyében. A szakértői vizsgálat megállapította: a férfi közepes szintű alkoholos befolyásoltság alatt állt, 1,7 ezrelékes volt a véralkoholszintje. A kihallgatott tanúk is elmondták, hogy érezték a férfin az alkoholszagot.

Ez a befolyásoltság a mozgásában, magatartásában nem jelentkezett, tudta koordinálni tevékenységét, de a tudatára hatással volt az alkohol – tette hozzá hozzá az ezeredes.

A boncolás során olyan anyagmaradványokat is rögzítettek, amelyek a kábítószer fogyasztását valószínűsítik. Ennek kiderítése azonban hosszabb vizsgálatot igényel, a tényleges eredményt csak később kapják meg.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.