42 évet vártunk rá: Magyarország-Olaszország 3-1 + Képriport

A magyar labdarúgó-válogatott bravúros játékkal megérdemelten nyert 3-1-re a világbajnoki címvédő olasz együttes ellen. A második félidőben az olaszok szereztek vezetést, azonban a magyar válogatott Juhász, Gera és Feczesin góljaival fordítani tudott. A Puskás Ferenc Stadionban 35 ezer néző volt kíváncsi a barátságos mérkőzésre.

MNO
2007. 08. 22. 21:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindenki várakozását, a legszebb álmainkat is fölülmúlta a mérkőzés, amelyen a magyar labdarúgó-válogatott 3-1-re legyőzte a világbajnok olasz nemzeti tizenegyet a Puskás Ferenc Stadionban.A magyar válogatott 42 év után tudta ismét legyőzni Olaszországot.

Az idei év slágermérkőzésén a világbajnok olasz válogatott volt Várhidi Péter csapatának az ellenfele, nem meglepő, hogy Puskás Ferenc Stadionban összegyűlt 35 ezer néző közül kevesen vártak magyar győzelmet.

A kilencven perc végén azonban még az olaszoknak is el kellett ismerniük, hogy a mieink remek játékkal, megérdemelten nyerték meg az összecsapást.

A mérkőzés elején az olaszok gyorsan átvették az irányítást, a mieink azonban hamar felvették a ritmust, a bal oldalon többször is megbolondította az olasz védőket, beadásai után rendre gólveszély alakult ki Buffon kapuja előtt. A vendégek elértek ugyan egy lesgólt, a félidő második félidejében azonban egyértelműen a taktikusan játszó magyar válogatott alakított ki veszélyesebb lehetőségeket. A szünetig nem született gól, a nézők azonban így is vastapssal jutalmazták Várhidi Péter együttesének első félidei játékát.

Fordulás után jött a hidegzuhany: Di Natale egy ártalmatlannak tűnő szituációban talált be a kapuba, és néhány percig úgy tűnt, a találat megfogta a mieinket. A magyar válogatott azonban hamar magához tért, és Filkor remek beadása után Juhász pontos kapáslövésével egyenlíteni tudott. Az olaszok még fel sem ocsúdtak, mikor Priskin tört be a tizenhatosukra, s az aranylabdás Cannavaro csak szabálytalanul tudta szerelni.

A jogos tizenegyest Gera Zoltán higgadtan értékesítette, és ezzel még nem volt vége a magyar fiesztának: a 76. percben Gera szerzett labdát az olasz kapu előtt, majd remekül tálalt Feczesin elé, aki közelről az üres kapuba passzolt, kialakítva a 3-1-es végeredményt. A meccs hajrájában tovább növelhette volna előnyét a magyar együttes, s bár újabb gól már nem esett, a mieink az utóbbi évek legjobb játékával, megérdemelten győzték le a világbajnokot.

Magyarország-Olaszország 3-1 (0-0)
G.: Juhász a 62., Gera a 65., Feczesin a 75., ill. Di Natale a 49.

(samsungsport.hu/hirTV, nso.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.