időjárás 4°C Virág 2022. november 26.
logo

Büntetés nyilvános ivás miatt

MNO
2008.09.29. 09:12

Perbe fogtak Dubaiban egy 28 éves, az Egyesült Arab Emírségekben turistavízummal tartózkodó orosz nőt, és egy 30 éves libanoni férfit, aki eladó egy helyi üzletben, mert a hölgy gyümölcslét ivott nappal, nyilvános helyen a muszlim böjt alatt. A rendőrség a két embert egy benzinkútnál fogta el Dubaiban.

Az Arab Emírségek szövetségi büntető törvénykönyvének 313. cikkelye szerint a ramadán hónapján nappal, nyilvános helyen enni vagy inni tilos. A cikkely a büntetést pénzbeli bírságban – kétezer dirhamig – vagy egy hónapig tartó börtönbüntetésben határozza meg. A fiatalok azzal védekeztek a bíróságon, hogy nem muzulmánok, így nem tudták, hogy a tettük büntetendő.

A bíróság az enyhítő körülményt figyelembe vette, de a vádlottakat bűnösnek találta arra hivatkozva, hogy a tudatlanság nem mentesít a felelősség alól. A bíróság ítélete szerint ezer dirham bírságot (körülbelül 46 ezer forintot) kell fizetnie mind az óvatlan orosz turistának, mind az őt kiszolgáló boltosnak.

(vifi.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.