időjárás 25°C Apollónia 2022. július 7.
logo

Gulyás Gergely: A kormány elfogadta az Európai Bizottság javaslatait

Bunda volt a Honvéd–Fenerbahce mérkőzéseken?

MNO
2009.11.25. 16:00

A Fenerbahce–Budapest Honvéd Európa Liga labdarúgó-mérkőzéseket is vizsgálja az ügyészség a bundabotrányban. A kispesti csapat Isztambulban 5-1-re kapott ki, a visszavágón pedig 1-1-es döntetlen született a nemzetközi kupa selejtezőjének harmadik fordulójában.<br /><br /><span class="content_blog_lead" style="font-weight: bold"></span><strong><a href="http://www.mno.hu/portal/678295"><strong>•</strong> Óriási bundabotrány: az MLSZ-t is konzultációra hívja a FIFA</a> <br /></strong><a href="http://www.mno.hu/portal/678054"><strong><strong>• Bundabotrány: jogi lépéseket fontolgat az Újpest</strong></strong></a> <br /><a href="http://www.mno.hu/portal/677693"><strong><strong>• Hazánk is érintett lehet a bundabotrányban</strong></strong></a>

A Honvéd szerint nem érintettek a bundázásban, de azt nem zárják ki, hogy lehetett olyan játékosuk korábban, aki elárulta klubját. A magyar klubot érintő gyanúról az MLSZ-küldöttségnek az UEFA rendkívüli ülésén beszélt Michel Platini elnök.

A német és svájci rendőrség szerint a nemzetközi bűnszervezet nagyjából 200 focimeccs eredményét befolyásolta. Bírókat, játékosokat fizettek le, majd fogadtak az eredményre. Legalább 10 millió eurót kerestek a csalásokkal. Az ügyben eddig 17 embert tartóztattak le, többségüket Németországban. A csapatok nevét az UEFA egyelőre nem hozta nyilvánosságra.

(hírTV)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.