időjárás 15°C Vencel 2022. szeptember 28.
logo

Csillebérci botrány

Munkatársainktól
2002.02.16. 00:00

Ügyészséghez fordul a csillebérci ifjúsági tábor területén található vadászház eladása miatt a Fidelitas – jelentette be tegnap Rogán Antal fideszes országgyűlési képviselő, a szervezet alelnöke. Mint arról beszámoltunk: a Magyar Úttörők Szövetsége mélyen áron alul, a tényleges érték töredékéért, mindössze 15 millió forintért értékesítette az ingatlant és a hozzá tartozó földterületet a Bau-Bérc Kft.-nek. Érdekes körülmény, hogy az épületben – amelyet luxusmódon felújítottak – jelenleg az úttörőszövetség elnöke, Rácz Péter lakik. Futó Barnabás ügyvéd az adásvétel kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy az ügyben a hűtlen kezelés gyanúja is felmerülhet.
Rogán hangsúlyozta: ha az úttörőszövetség nem tudja az eredeti céloknak megfelelően üzemeltetni a tábort, akkor vissza kellene adnia az államnak. Furcsának tartja, hogy Rácz az MSZP országgyűlési képviselőjelöltje lehet.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.