időjárás 3°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo

Röviden

MTI
2003.07.29. 23:00

Háromszázmillió dollár kártérítést kell fizetnie annak a két banknak, amely az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) szerint aktív résztvevője volt az Enronnál elkövetett könyvelési csalássorozatnak. Az elmarasztalt JP Morgan Chase és a Citigroup azt a „mellékbüntetést” kapta, hogy az Enronnal szembeni követeléslista végére került együttesen ötmilliárd dollárnyi követelésük. (Z. B.)

Huszonhárom bázisponttal csökkent a három hónapos futamidejű diszkontkincstárjegyek hozama az Államadósság Kezelő Központ aukcióján. A 25 milliárd forint értékben felajánlott mennyiségre kétszeres túljegyzés érkezett. Az elfogadott ajánlatok 9,33–9,50 százalékos hozamsávot eredményeztek, az átlagos hozam 9,46 százalék lett. (Z. B.)

Javította eredményeit a France Télécom. A társaság tegnap közzétett gyorsjelentése szerint 4,645 milliárd eurós működési nyereséget ért el az első fél évben, 46 százalékkal többet a tavalyi első félévi 3,182 milliárdnál. Minden piacán javuló eredményt mutatott fel a szintén francia Orange telefontársaság. (MTI)

Változik a Magyar Nemzeti Bank partneri köre. A jegybank honlapján bejelentette, hogy novembertől forintpiaci ügyfelei közé bekerülnek a jegybank feltételeit teljesítő szövetkezeti hitelintézetek, az azonnali értékpapírügyletek esetében pedig a szakosított hitelintézetek. Kikerülnek viszont ebből a körből az elsődleges állampapír-forgalmazó befektetési vállalkozások. (Z. B.)

Folytatta gyors növekedését a második negyedben a litván gazdaság: az előzetes adatok szerint a hazai össztermék növekedése elérte a 6,1 százalékot a tavalyi második negyedhez képest, és ezzel a 13,4 milliárd litast (3,88 milliárd eurót). A folytatódó erőteljes negyedéves növekedési mutatók nyomán a kormány azt fontolgatja, hogy a 6,1 százalékos éves GDP-növekedési becslést fél, vagy akár egy százalékponttal is megemeli. Az első negyedben a litván gazdaság 9,4 százalékos növekedést ért el. A kiugró adatot az egy évvel korábbi összehasonlítási alap gyengesége magyarázta. (MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.