időjárás 27°C Ábrahám 2022. augusztus 16.
logo

Miskolci szocialista SZDSZ-est szapul

Jeney Edit
2004.06.29. 23:00

Egy szűk, tudatlan és elégedetlen társaság áll Miskolc-Tapolca elszakadási törekvése mögött – állítja a szocialista Borkúti László. A kezdeményező a koalíciós partner, Feith Károly (SZDSZ).

Miskolc-Tapolcán megalakult az a hattagú bizottság, amely az üdülőközpont Miskolcról való leválását készíti elő. Az elszakadás kezdeményezője Feith Károly, aki SZDSZ-es listán jutott be Borsod megye székhelyének képviselő-testületébe. Vele szemben a városrész területi képviselője, az MSZP-s Borkúti László érthetetlennek tartja e törekvést. Mindketten a várost vezető koalíció tagjai.
Feith Károly elmondta: indokaik között az szerepel, hogy Miskolc az utóbbi 10-15 évben kevés pénzt fordított Tapolcára, elhanyagolt állapotban vannak az útjai, boltja, iskolája és a strand. Mint mondta, egyedül a barlangfürdőt és környékét tartják rendben, csak e területtel lehetnek elégedettek. Az üdültetésre berendezkedett vállalkozók véleménye szerint a lepusztultság elriasztja a vendégeket. Tapolca önállóan fenn tudná magát tartani az idegenforgalomból és a miskolci átlagnál jóval tehetősebb polgáraitól származó adóbevételből – véli Feith. A területi megosztásban a ’45 előtti állapot viszszaállítását akarják elérni, amikor is Tapolca különálló üdülőhely volt. Ebből az is következik, hogy Tapolca kapná meg a barlangfürdőt – derül ki az érvelésből, hogy mi is a valódi tétje az elválásnak.
A szocialista Borkúti László szerint nincs realitása Tapolca elválásának, e törekvés mögött egy szűk, tudatlan és elégedetlen társaság áll, néhány olyan ember, aki a barlangfürdő jó hírnevére akarja alapozni a vállalkozását. Az utóbbi időben kedvező változások indultak el, ezt segíti többek között a helyben megalakult részönkormányzat is. Szólt arról is, hogy további grandiózus fejlesztési tervek várnak megvalósításra.
A szétválással kapcsolatban Juga György, a város Fidesz– MDF-frakciójának vezetője megjegyezte, hogy annak megvalósulásával egyaránt veszítene Miskolc és Tapolca.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.