Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Helikopterrel Erdély fölött

Értesüléseink szerint a július ötödikei, nagyváradi magyar–román kormányfői megbeszélésen egyebek mellett felmerül a Gozsdu-vagyon kérdésének rendezése is. Nagyváradról Medgyessy Péter helikopterrel utazik a székelyföldi Tusnádfürdőre, ahol előadást tart egy Romániai Magyar Demokrata Szövetséghez (RMDSZ) közel álló ifjúsági szervezet által rendezett diákszemináriumon.

2004. 07. 02. 18:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Először folytat hivatalos kétoldalú megbeszélést Magyarország európai uniós csatlakozása óta a jövő héten a magyar és a román kormányfő. Medgyessy Péter július ötödikén találkozik Adrian Nastaséval, akivel közösen átadják a Létavértes és a Bihar megyei Székelyhíd közötti határátkelőt. Létavértesen tulajdonképpen már egy hónappal ezelőtt elkészült a vámterminál, amelyet június elején átadtak. Román oldalon azonban csigalassúsággal haladnak a munkálatok. A Nagyváradtól ötven kilométerre fekvő Székelyhídon csupán ezen a héten fogtak neki az országhatárhoz vezető útszakasz aszfaltozásához. Az útszakasz kivitelezését tipikusan romániai módszerrel végzik: az ország túlsó feléről, a fekete-tenger-parti Mangaliáról hozott erőgépekkel dolgoznak. Medgyessy Nagyváradról helikopterrel utazik Tusnádfürdőre, ahol előadást tart a július 5. és 11. között megrendezendő diákszemináriumon. A diáktábort eddig öt alkalommal Békés megyében tartották, ám az RMDSZ-hez közel álló Magyar Ifjúsági Értekezlet – az ugyancsak Tusnádon, Orbán Viktor rendszeres részvételével tartandó nyári egyetemre való tekintettel – fontosnak tartotta saját rendezvényt szervezni ugyanitt. Információink szerint a tervezettől eltérően Adrian Nastase biztosan nem vesz részt a szemináriumon.
Tusnádfürdőről Medgyessy Csíkszeredába látogat, ahol megbeszélést folytat Hargita és Kovászna megye elöljáróival. A kormányfő még hétfő este Marosvásárhelyre utazik, ahol értesüléseink szerint rokonlátogatást is tesz majd. Medgyessyt Székelyudvarhelyre is meghívták, ám kevés esély van arra, hogy ellátogat a Szász Jenő vezette székely anyavárosba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.