Bíróság előtt a rettegett vállalkozó

2004. 08. 03. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyilkossági kísérlet vádjával állították bíróság elé tegnap Kolozsváron Csibi István csíkszeredai vállalkozót, akit bűncselekmények sorozatának elkövetése gyanúja miatt idén áprilisban tartóztattak le. Az alkoholforgalmazásból meggazdagodott 39 éves üzletember közel egy évtizeden keresztül tartotta rettegésben a székelyföldi várost; népes testőrgárdájával nemcsak a helyi vállalkozókat zsarolta és verette meg, hanem ártatlan polgárok tucatjait is bántalmazta. A tengerek istenéről elkeresztelt Neptun és más cégek tulajdonosa négy évvel ezelőtt egy szóváltás után például személyi titkárának fejét próbálta szétverni egy baseballütővel, ám Magyari Tibor egy súlyos kartöréssel megúszta az incidenst. Csibit tegnap ebben az ügyben, emberölési kísérlet vádjával állították először a Kolozs megyei törvényszék elé. A védencük szabadlábra helyezését, a nyomozati anyag semmisé nyilvánítását, valamint a per más városba történő áthelyezését követelő ügyvédek a tárgyaláson éles szóváltásba keveredtek a bírónővel, aki közölte: sértegetés miatt egyiküket bepanaszolja az ügyvédi kamaránál. A törvényszék végül a vádlott valamennyi kérését elutasította. A csíki keresztapaként emlegetett Csibi ellen még négy ügyben emelt vádat a romániai ügyészség, két dossziéban erőszakos fogva tartással, egy másikban pedig zsarolással vádolják az üzletembert.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.