időjárás 2°C Elza 2023. december 1.
logo

Röviden

MTI
2004.08.21. 16:34

A válasz
Mi van, tolvaj banda, nem tetszik? – e nem éppen költői kérdést Kuncze pártelnök úr intézte fennhangon, pár héttel a 2002-es választás után, a parlament ellenzéki padsorai felé. A polgári politikusok akkor nem tartották válaszra érdemesnek a goromba kérdést, de most már nyugodtan lehetne felelni rá. Kuncze Gábornak. (Ludwig)

Virágkarnevál
Debrecenben
Virágból készült a koronázási jelvények kocsija Debrecenben, ahol megkezdődött a hagyományos augusztus 20-i virágkarneváli felvonulás a város főutcáján. A 16 kompozíciós kocsi mellett számos magyarországi és külföldi népi együttes és menetcsoport mutatta be programját. (MTI)

Tragédiák vasúti
átjárókban
Ketten meghaltak a polgárdi–tekerespusztai vasúti kereszteződésben, ahol csütörtökön egy személyautó és a Keszthely felé közlekedő intercity összeütközött. A balesetben a gépkocsi vezetője és utasa a helyszínen életét vesztette. Elhunyt egy férfi, amikor autója egy vasúti átjáróban vonattal ütközött tegnap Csongrádban; két kiskorú unokája könnyebben megsérült. (MTI)

Tömegbaleset
Borsodban
Hatan sérültek meg, hárman súlyosan, hárman könnyebben, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében abban a közlekedési balesetben, ami a Mezőkövesd és Egerlövő közötti bekötőúton történt csütörtök kora este.
A balesetben két személyautó frontálisan ütközött. (MTI)

Megzsarolták
Michael Jacksont
A Michael Jacksont nemi zaklatással vádoló fiú mostohaapja a per csütörtöki tárgyalásán elismerte: pénzt kért azért, hogy a családja interjút adott az amerikai popsztár hírneve helyreállítását igazolni hivatott videofelvételen. A sztár ügyvédjei szerint védencüket azután jelentette fel a család, hogy Jackson közölte: nem fizet. (MTI)

Közúti katasztrófák
Tíz halálos áldozatot követelt az a közúti baleset, amely csütörtökön történt Ukrajnában. Egy belorusz turistabusz ütközött össze egy ukrán állampolgárokat szállító kisbusszal az Odessza fekete-tengeri kikötőt Kijevvel összekötő autópályán. Tizenheten meghaltak Egyiptom déli részén csütörtökön, amikor egy kisteherautó és egy kisbusz frontálisan ütközött. Az utasok közül tizenhárman a helyszínen, négyen a kórházban vesztették életüket. (MTI)

Lefejezés erőszakért
Lefejeztek csütörtökön három férfit Szaúd-Arábiában, akiket azért ítéltek halálra, mert ittasan elraboltak és megerőszakoltak egy fiatal fiút a sivatagi királyságban. (MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.