időjárás 1°C Mária 2023. december 8.
logo

Varga Mihály megerősítette: közel egymilliárd euró érkezik Brüsszelből

Védtelen vajdasági magyarok

Tudósítónktól
2004.08.17. 16:48

Újabb etnikai incidens történt pénteken éjszaka Szabadka környékén. Ezúttal valóságos hajtóvadászat indult a menekülő magyar fiatalok után, s a támadók pisztollyal is fenyegetőztek. A királyhalmi Relax diszkóban kitört verekedés elől kitérni igyekvő Zsiga Márton, öccse és egyik barátja már a gépkocsiban volt, amikor rájuk találtak szerb üldözőik. Megpróbálták kirángatni őket a járműből, miközben a legdurvább szavakkal becsmérelték őket nemzeti mivoltukban. „Most meg fogunk ölni benneteket” – fenyegetőztek. A dulakodás közben a vezetőnek sikerült elindítani a kocsit, ám a szerb huligánok utánuk eredtek három autóval.
A megrémült menekülők a palicsi rendőrállomás felé igyekeztek rendőri védelemben reménykedve, de a támadók járművükkel lenyomták őket az útról. Ami ezután következett, az az előző, felfoghatatlan események folytatásának tekinthető. A rendőrök a támadókat csak rövid időre tartóztatták fel a rendőrállomáson, s kávét szolgáltak fel nekik. A sértetteket viszont kínos kihallgatásnak vetették alá, s eközben olyan vallomást próbáltak kicsikarni, hogy a támadásnak nem volt etnikai indíttatása, közönséges verekedésről van szó. A tanúkat nem hallgatták ki.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.