Kulcsár Attila fizetett Baja Ferencnek is?

Baja Ferenc, a Miniszterelnöki Hivatal MSZP-s politikai államtitkára baráti kapcsolatot tartott fenn Kulcsár Attilával, akitől több tíz millió forintot vett át – jellemzően éjszaka – egy, az Újpesti rakpart 1. szám alatt lévő lakásban – állította a bróker az ügyészségen tett vallomásában. A szóban forgó összegek nem köthetők a bankbotrányhoz, azok Kulcsár állítása szerint a Synergon-ügylettel vannak összefüggésben.

Villányi Károly
2004. 09. 27. 19:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Népszava a közelmúltban már megszellőztette azt az információt, hogy a sikkasztással gyanúsított Kulcsár Attila az ügyészségen tett vallomásában kitért Baja Ferenc MSZP-s politikai államtitkár szerepére is.
A Magyar Nemzet megtudta, hogy vallomásában Kulcsár Attila egyértelműen megerősítette azokat az értesüléseket, amelyek szerint többször találkozott Baja Ferenccel, a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkárával. A politikus 2002-ben és 2003-ban visszatérő vendég volt a bróker Újpesti rakpart 1. szám alatti lakásán, amely közvetlenül a Britton Kft. irodájának szomszédságában van. Az alkusz állítja: a találkozókon összesen mintegy harminc-ötven millió forintot adhatott át Baja Ferencnek, aki szinte minden alkalommal éjszaka ment a pénzért. Kulcsár Attila felhívta a figyelmet arra, hogy a szóban forgó összegek nem köthetők a bankbotrányhoz. Közlése szerint ezek a pénzek egy kormányzati megrendeléssel kapcsolatos Synergon-ügylettel hozhatók összefüggésbe. Megjegyezte, hogy az átadott összegek
a Montrade és a Balmoral nevű off-shore cégek közreműködésével El Abed Haszán szír pénzváltótól származtak. A cégek közbeiktatására – állítása szerint – azért volt szükség, mert csak így tudott gyorsan nagyobb pénzekhez jutni.
Megemlítette továbbá, hogy Baja Ferenc néhányszor Kovács László szocialista pártelnök ismerőse, Endrényi Éva társaságában is megfordult az Újpesti rakparton. Ekkor különböző üzleti ügyekről egyeztettek, pénzátadásra azonban nem került sor.
*
A bróker úgy emlékezett, hogy két alkalommal taxisofőrjével, Szekér Gyulával is küldött pénzt és iratokat az államtitkárnak az Informatikai Kormánybiztosság Szilágyi Erzsébet fasori épületéhez. Ezek, mint mondta, kisebb, egy-két millió forintos összegek voltak. A küldött iratokról csupán annyit mondott, azok a banki EU-üzletággal, illetve az egészségpénztárral kapcsolatosak. Kulcsár Attila az államtitkárt soha nem hívta vezetékes telefonon, kizárólag a mobilján kereste, amelyből tudomása szerint kettő is volt neki.

Figyelemmel azokra a reakciókra, amelyeket sorozatunk előző részei kiváltottak, a Magyar Nemzet leszögezi, hogy a fenti állítások kizárólag Kulcsár Attila közokiratba foglalt vallomásán alapulnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.