időjárás 2°C Melinda , Vivien 2022. december 2.
logo

Balesetsorozat a csúszós utakon

MN-összeállítás
2004.10.18. 17:44

A vizes, csúszós utak mellett vélhetően a reflexek lassulását okozó hidegfront is közrejátszhatott abban, hogy szokatlanul sok baleset történt hét végén a közutakon. Tegnap a fővárosban egy frontális ütközésben hárman vesztették életüket, egy 15 éves fiú apja elcsent autójában lelte halálát. A Győri ETO ifjúsági női kézilabdacsapata szerencsés volt, a 14 és 18 év közötti lányok zúzódásokkal megúszták autóbuszuk balesetét.

Hárman meghaltak Budapesten tegnap reggel, amikor a 6-os főúton frontálisan ütközött egy Opel Vectra és egy Skoda. Az Opelt vezető 29 éves százhalombattai férfi, a Skodát vezető 30 éves dunaújvárosi férfi és egyik utasa, egy 62 éves nő a helyszínen életét vesztette, négy utas megsérült.
A Zalaegerszeget elkerülő úton ketten súlyosan megsérültek tegnap reggel, amikor egy 20 éves csesztregi fiatalember Opel Astrájával túl nagy sebességgel vett be egy kanyart, és megcsúszott a vizes aszfalton. Az autó irányíthatatlanná vált, a szalagkorlátnak ütközött, majd a levegőben átfordult, és a négy méterrel alatta futó sáros földútra esett. A jármű két utasa súlyosan megsebesült. Szintén Zala megyében ittasan vezette Suzukiját az a 28 éves gutorföldei férfi, aki szombaton Ortaháza és Páka között levágott egy kanyart, és a vízelvezető árokba hajtott. Autója megpördült, az aszfaltra csúszott és a tetejére fordult. A sofőrt súlyos sérülésekkel vitték kórházba. A Győri ETO ifjúsági női kézilabdacsapata szombaton egy nagykanizsai mérkőzésre tartott, de pótkocsis autóbuszuk Noszlop és Devecser között felborult. A helyszínre érkező mentők mindannyiukat megvizsgálták, majd tizenhetet közülük az ajkai kórházba szállítottak. Gál Péter, az ajkai kórház ambulanciájának ügyeletes orvosa az MTI-nek elmondta: nincs súlyos sérült a kórházba került lányok között, valamennyien könnyebb horzsolásos sérüléseket szenvedtek. A rendőrség szerint az 54 éves sofőr túl gyorsan vezetett a síkos, kanyargós úton.
Szolnokon szombaton életét vesztette egy személygépkocsi vezetője, amikor a 4-es főúton összeütközött egy téglát szállító IFA-val.
Tragédiával végződött egy péntek esti csínytevés: egy 15 éves kerekegyházi fiú elkötötte apja ARO tehergépkocsiját. Solt irányába indult, de menet közben áttért a szemközti sávba, és frontálisan ütközött egy pótkocsis Rába teherautóval, majd egy arra haladó Citroennek is nekicsapódott. A fiú és a Rábát vezető 55 éves hódmezővásárhelyi férfi azonnal meghalt.
Dunaújvárosban szombaton három közrendvédelmi járőr ült abban az Opel Astrában, amely egy dunaújvárosi nő által vezetett Volkswagen Golffal ütközött. A Golf megpördült, és nekicsapódott egy harmadik autónak. A nő és két rendőr könnyű sérüléseket szenvedett, egy harmadik tiszthelyettesnek megfigyelésre még a kórházban kellett maradnia.Megúszták a kalandot. Budapest XI. kerületében egy fiatal párral az utasterében a Dunába gurult egy Peugeot 307-es típusú személyautó pénteken este. A fiataloknak sikerült partra úszniuk, és azon kívül, hogy alaposan átfáztak, nem esett bajuk. A kocsit 500 métert sodorta még a víz, mire a tűzoltók kiemelték a Dunából. (MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.