időjárás 6°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Farkas Péter magabiztos

Zsilka László
2004.10.21. 18:17

A kábítószer-termesztéssel gyanúsított és előzetes letartóztatásba helyezett Farkas Péter olimpiai bajnok birkózó ügyvédje szerint védencének nincs köze a családi házukban feltárt vadkenderültetvényhez, a sportoló csupán egzotikus papagájokat tartott a XVII. kerületi lakásban.

Farkas Péter nyugodtan, kiegyensúlyozottan, magabiztosan viseli a fogságot, tudatában van ártatlanságának, amit őrizetbe vétele óta hangoztat – mondta lapunknak Magyar György, az olimpiai bajnok birkózó védője. A jogi képviselő szerint a sportolónak nincs köze a Farkasék tulajdonában lévő ingatlanon a múlt héten feltárt marihuánaültetvényhez (képünkön). – Farkas Péter azért járt rendszeresen a XVII. kerületi, használaton kívüli családi házba, hogy megetesse az ott élő egzotikus papagájokat. A háztól viszonylag távoli, elkülönült, bérbe adott épületben találták a vadkendert a nyomozók. Farkasnak nem volt tudomása arról, hogy mi folyik abban a helyiségben – állítja az ügyvéd, aki közölte: védencére senki sem tett terhelő vallomást.
A nyomozás érdekeire hivatkozva, a rendőrség nem adott tájékoztatást Farkas Péter és társai ügyéről. Schön Péter, a Budapesti Rendőr-főkapitányság kábítószer-bűnözés elleni osztályának vezetője Magyar György felvetéseire sem kívánt érdemben reagálni. Azt mondta, minden gyanúsított úgy védekezik, ahogy akar.
A rendőrség a múlt héten Farkas Péteren kívül őrizetbe vette öccsét és az ültetvény kertészét. A szakemberek még soha sem láttak ekkora vadkenderültetvényt a fővárosban. Az előzetes becslések alapján a termés több tíz millió forintos hasznot eredményezett. Mindhárom őrizetben lévő embert kábítószerrel való visszaélés bűntettével gyanúsítják. Vasárnap a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte őket. A döntés ellen valamennyien fellebbeztek, a jogorvoslati kérelmet még nem bírálták el.
Amint arról korábban beszámoltunk, a gyanúsítottak az elfogásukat követő kihallgatáskor háromféleképpen védekeztek. Egyikőjük részleges beismerő vallomást tett, a másik tagadott, a harmadik pedig nem mondott semmit.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.