időjárás 6°C Vilma 2022. december 5.
logo

Krízisben voltak az úttörők?

Swendt Pál
2004.10.07. 20:00

Tanúk, majd szakértők meghallgatásával és vitájával folytatódott tegnap az a büntetőper, amely a csillebérci úttörőtábor területén álló vadászház eladása miatt indult Rácz Péter, a Magyar Úttörők Szövetsége (MÚSZ) ügyvezetője és Burger Béla ingatlanszakértő ellen. A Budai Központi Kerületi Bíróságnak a vádlottak és védőik újabb bizonyítási indítványt nyújtottak be, amely azt mutatja be, hogy a MÚSZ felhalmozott tartozásai miatt krízis- és kényszerhelyzetben volt, amikor értékesítette az ingatlant.
Emlékezetes: a MÚSZ elnöksége 1999 márciusában 15 millió forintért adta el a vadászházat a hozzá tartozó 2694 négyzetméteres telekkel. A nyomozás során kiderült: Burger annak tudatában, hogy az önkormányzat építési engedélyt adott ki a területre, alulértékelte az akkor 94 millió forintot érő ingatlant. Vevőnek az a Bau-bérc Kft. jelentkezett, melynek tulajdonosa Rácz unokatestvére. A cégben 2001-ben szerzett ötvenszázalékos tulajdonrészt egy kínai vállalkozó, akinek magyarországi kézbesítési megbízottja az MSZP frakcióigazgatójának, Varju Lászlónak a felesége lett.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.