időjárás 6°C Vilma 2022. december 5.
logo

Nézőket ütöttek az őrök a hétvégi zempléni ralin

Munkatársainktól
2004.10.24. 23:00

Megsérült három néző a szombati Zemplén-ralin kitört tömegverekedésben, amikor rátámadtak a közönségre az autóverseny biztonsági őrei. Két látogatót könnyebb, egyet pedig súlyos sérüléssel szállítottak kórházba a mentők a szemerei pályáról. A biztonsági őrök közel tizenöt tagú csapata a verseny gyorsasági szakaszának a végén kezdte meg brutális akcióját a nézők egyik csoportja ellen.
A rendőrség még nem tudja, hogy mi váltotta ki a konfliktust – mondta lapunknak Kompoltiné Jakab Ilona, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, aki megerősítette, hogy az őrök ólmos végű botot, viperát is használtak a nézők elleni rohamban. A rendezéssel megbízott emberek mindenkit válogatás nélkül ütöttek, akik a közelükbe kerültek. Mire a rendőrök a helyszínre értek, az összecsapás már befejeződött. Az egyik előállított biztonsági őrt kihallgatták, majd szabadlábra helyezték. Társait jelenleg is keresik.

A fellebbezések után 33-ra szűkült a Jász-Nagykun-Szolnok megyében 2001-ben történt családi tömegverekedés vádlottjainak a köre, akiknek ügyében pénteken hirdetett jogerős ítéletet a Szegedi Ítélőtábla. Az első rendű vádlott az első fokon kiszabott 4 év börtönben letöltendő szabadságvesztését öt évre súlyosbították. A többiek eltérő időtartamú, végrehajtandó és felfüggesztett börtön-, illetve pénzbüntetést kaptak. A tiszafüredi családi vita több mint három éve robbant ki, a tömegverekedésben többen súlyosan megsérültek.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.