időjárás 3°C Andor , András 2022. november 30.
logo

Röviden

MTI
2004.10.12. 23:00

Digitális műsorszórás Magyarországon is
Megkezdte az ingyenesen hozzáférhető, digitális, földfelszíni televíziós műsorszórást az Antenna Hungária Rt. Lévay Örs, a társaság elnöke elmondta, hogy a digitális televíziózás révén sokkal jobb a képminőség, és ugyanazon a frekvencián sokkal több tévécsatorna fogható. (MTI)

Mérséklődő internetes díjak?
Az informatikai és hírközlési miniszter reményei szerint a jövőben a telefontarifák évi szinten öt-tíz százalékkal, a széles sávú internet, ezen belül az ADSL díjai pedig 15 százalékkal mérséklődhetnek. Kovács Kálmán a Tihanyban tartott Internet Hungary konferencián előadásában kifejtette: Magyarországon mintegy 2,4 millióan férnek hozzá az internethez, ám közülük csak 1,95 millióan használják a világhálót. (MTI)

Kovács az Intosai élén
Kovács Árpád, az ÁSZ elnöke vette át három évre az Intosai kormányzó tanácsának elnöki tisztét Yun-Churl Jeontól, a nemzetközi szervezet elnökétől. A legfelső szintű állami ellenőrző szervezetek világszervezete, az Intosai Budapesten tartja a 18. kongresszusát. (H. E.)

Elégedetlen sertéstartók
A Magyar Sertéstartók Szövetségének elnöke szerint az agrármegállapodás érvényét veszítette azzal, hogy a sertéstermelőktől jogosan járó pénzt vett el a szakminisztérium. Sákán Antal elmondta: felháborítónak tartják, hogy a földművelésügyi miniszter október 15-ével felfüggeszti az állatjóléti és haszonállat-tartási szabályok okozta többletköltségek támogatására kiírt pályázatok befogadását. (MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.