időjárás 2°C Taksony 2022. november 29.
logo

Segítségre váró mezőgazdaság

Munkatársunktól
2004.10.07. 18:04

Tegnap a tagországok és az Európai Bizottság közti jobb összehangolás és információáramlás mellett foglalt állást európai parlamenti (EP) meghallgatásán a fejlődő világ kérdéseivel és a humanitárius segélyekkel foglalkozó európai biztosjelölt, Louis Michel. A volt belga külügyminiszter úgy vélte, jelenleg nagyon eltérő a tagországok gyakorlata a fejlesztési és humanitárius segélyezés területén, és a rendezetlenséget még növeli a brüsszeli bizottság „huszonhatodik típusú” politikája is.
Rocco Buttiglione bel- és igazságügyi biztosjelölt jogi területeket lefedő második meghallgatását követően a politikushoz kérdést intéző Lévai Katalin (MSZP) lapunknak tegnap elmondta: a jelölt szerint az emberi és nemzeti kisebbségi jogok területén egységesítést kell elérni, azokat kollektíven kell értelmezni. Az olasz politikust ért bírálatokról szólva Lévai Katalin kérdésünkre elmondta, Buttiglionét ellentmondásos személyiségnek tartja, noha utóbbi meghallgatása jól sikerült.
Mariann Fischer Boel mezőgazdasági és vidékfejlesztési biztosjelölt meghallgatásán Glattfelder Béla néppárti képviselő a magyar mezőgazdaság hátrányos helyzetének orvoslására vonatkozó kérdésére a dán politikus asszony lényegében kitérő választ adott. Mint közölte, a kelet-közép-európai mezőgazdaságok eddig is élveztek támogatásokat, s a jövőben is ezeket kell majd kihasználni.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.