időjárás 2°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Rejtélyes gázszivárgás Frankfurt repülőterén

György Zsombor
2004.12.17. 00:00

Hatvanegy embert szállítottak szerdán kórházba, miután ismeretlen összetételű – a német hatóságok szóhasználata szerint „rejtélyes” – gáz lepte el a frankfurti repülőtér 1-es terminálját. Az utasok este nyolc óra körül jelezték a hatóságoknak, hogy valamilyen, a szemet és a légutakat erősen irritáló anyag kerülhetett a levegőbe, annak eredetét azonban egyelőre nem tudták megállapítani.
Az esetet követően a biztonságiak nyolcszáz utas csomagjait vizsgálták át, ám eredmény nélkül.
A leszállásra váró repülőgépek ez idő alatt Frankfurt légterében köröztek, a késedelem okát pedig a kedvezőtlen időjárási körülményekkel magyarázták az utasoknak. A rendkívül zsúfolt, naponta közel százötvenezer utazót kiszolgáló repülőtér a világ egyik legjelentősebb közlekedési csomópontja, vagyis az ide érkezők legtöbbször csak átszállnak Frankfurtban, s innen utaznak tovább más városokba. A tegnapi fennakadás ezért – noha a nyugodtabb esti órákban történt – számos járat esetén egy-másfél órás késést okozott, s más légikikötők forgalmára is kihatott.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.