Területfejlesztés politikai alapon

Bõtös Botond
2004. 12. 17. 0:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eltávolította a veszprémi térségi tanács tegnapi és hétfői ülésén Balsay István (Fidesz) és Horváth Balázs független országgyűlési képviselőket az általuk vezetett területfejlesztési tanácsok éléről. Balsay István, a Velencei-tó–Vértes Térségi Fejlesztési Tanács volt elnöke szerint az elmúlt négy év során sikerült a mindenkori kormánnyal elfogadtatni a térség fejlesztési programját. Ezért sajnálja, hogy mégis úgy döntöttek: a munkát csak kormánypárti képviselő végezheti. Hozzátette: reméli, nem a Velencei-tó mellé tervezett aranybánya elleni tiltakozás váltott ki egyesekből ilyen sokkot. Szerinte a háttérben hatalmas üzleti érdekek körvonalazódnak. Egyértelmű politikai motiváció áll eltávolításom hátterében – nyilatkozta Horváth Balázs, a tervezett kelet–nyugati autóút-nyomvonal kiépítésének támogatására megalakult M8 Térségi Tanács volt elnöke. Úgy vélte, a minisztérium szakembereinek támogatása is kevés volt újraválasztásukhoz. A két politikus egyébként Kuti Csabát, a Veszprém megyei közgyűlés elnökét sejti elmozdításuk hátterében. Kuti kijelentette: a térségfejlesztési tanács akkor tud hatékonyan együttműködni a kormánnyal, ha elnöke kormánypárti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.