időjárás 18°C Paszkál 2022. május 17.
logo

A Margitszigeten lesz az úszó Eb

2005.01.28. 00:00

A Margitszigeten rendezhetik meg az úszó Európa-bajnokságot, mivel tegnap a Fővárosi Közgyűlés az ellenzéki tiltakozások ellenére megadta a tulajdonosi hozzájárulást a Hajós Alfréd Uszoda kibővítéséhez.

Élőlánccal tiltakoznak a munkálatok megkezdésekor a természetpusztítás és a betonlobbi ellen – jelentette be a MIÉP-frakció, a Fidesz pedig Gyárfás Tamás, az úszószövetség elnöke egyik valótlan kijelentésére hívta fel a figyelmet. Gyárfás ugyanis azt állította, hogy ők is a lágymányosi helyszín mellett kardoskodtak, azonban az ELTE rektora nem járult hozzá az eredeti, a magyar pályázatban is szereplő helyszínhez.
A fideszes képviselők telefonon felhívták az ELTE rektorát, Klinghammer Istvánt, aki elmondta: támogatja a lágymányosi uszodakomplexum megvalósulását.
Újabb három évre Sas Józsefet választotta a Mikroszkóp Színpad élére a Fővárosi Közgyűlés baloldali többsége, annak ellenére, hogy az igazgató ellen büntetőeljárás folyik adócsalási ügyben, s ráadásul a pályázati kiírásban szereplő feltételeket sem teljesítette. Így nem csatolta például az erkölcsi bizonyítványát, illetve az iskolai végzettségét igazoló bizonyítványt sem. A kinevezésről zárt ülésen döntött a testület, ám információink szerint kiderült: Sasnak nincs érettségi bizonyítványa sem, csupán egy színitanoda elvégzését igazoló papírt mutatott be.

Továbbiak a 4. oldalon