időjárás 17°C Medárd 2023. június 8.
logo

Búcsú további ötezer indonéz áldozattól

MN-összeállítás
2005.01.31. 00:00

A karácsonykor bekövetkezett földrengés és szökőár újabb ötezer halottját temették el Indonéziában a hét végén. A természeti csapás miatt a szigetországban elhunytak száma ezzel meghaladja a 103 ezret.

Indonéziában újabb ötezer halottat temettek el az elmúlt héten az egy hónappal ezelőtti szökőár halálos áldozatai közül; ezzel 103 025-re emelkedett a természeti katasztrófa halálos áldozatainak száma – közölte vasárnap az indonéz kormány. Az MTI úgy tudja, Jakartában 127 774 eltűntet tartanak nyilván. A hatóságok egy évet várnak, mielőtt az öszszes eltűntet halottnak nyilvánítják.
A napokban ötven ország képviselői tanácskoznak Thaiföldön a térségben létesítendő cunami-előrejelző rendszer építésének részleteiről. A résztvevők egyelőre azon cívódnak, hol legyen a majdani hálózat központja – írta a BBC. Mivel egyik jelölt sem enged álláspontjából, a legújabb tervek szerint több ilyen központ is épül majd.
A thaiföldi kormány múzeumot tervez a katasztrófa természeti környezetre gyakorolt hatásainak és a túlélők körülményeinek megörökítésére. Phuket szigetén, Patong Beach három kilométer hosszú partszakaszán ma százezer gyertyát gyújtanak meg azok emlékére, akik ott vesztették életüket.
Amint arról beszámoltunk, továbbra sem találják azt a három magyar, Ausztriában élő turistát, akik Thaiföldön tűntek el, Khao Lak partszakaszán. A Bécsben lakó családról a Magyar Hírlap megtudta: Suri Edith grafikus, Suri Attila, egy fogtechnikai labor tulajdonosa, valamint Suri Csaba, aki testvérénél dolgozik alkalmazottként.

*****
A Richter-skála szerinti 4,6-es földrengés volt tegnap Spanyolország délkeleti részén. Négyen megsérültek, több mint ötszáz ház megrongálódott, ötven épületből ki kellett költöztetni a lakókat.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.