időjárás 19°C Árpád 2023. március 31.
logo

Elkeseredett harc az FKGP székházáért

2005.01.21. 23:01

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés a gyanú oka abban a büntetőeljárásban, amely tavaly októberben indult a Független Kisgazdapárt budapesti székházának eladása miatt. Egyelőre tanúkat hallgatnak ki, és dokumentumokat szereznek be – közölte Péntek József alezredes, a BRFK alezredese. Gyanúsított jelenleg nincs. A gyanút az az adásvételi szerződés keltette, amelyet 2002 januárjában írtak alá a párt képviselői egy magánszeméllyel.
Az újabb botrány a székház körül azt követően robbant ki, hogy a Fővárosi Ítélőtábla a héten megsemmisítette a nagyválasztmány 2003-as határozatait. A választmány ülését ugyanis jogellenesen hívták össze. A megválasztott elnök megbízatása is semmis. Ugyanakkor felröppent a hír, hogy egy vevő tegnap aláírja az új adásvételi szerződést egy később bejegyzett elnökkel. Takács Gábor ügyvéd, a befektetni szándékozó, érdeklődő cég képviselője azt mondta, a felvetett hír alaptalan. Hozzáfűzte: a feladata egyelőre az, hogy tisztázza, ki az FKGP jogszerű képviselője, vezetője ebben a kaotikus helyzetben.
A hírek szerint a 2003. február 16-a előtt megválasztott Réti Miklós neve is felvetődött, bár őt más források szerint utóbb kizárták. A később bejegyzett Kovács István Józseffel kapcsolatban pedig kérdés: kihat-e rá is az ítélőtábla döntése. A kérdés vonatkozhat Deák Józsefre is. Ugyanakkor a tavaly megválasztott Hegedűs Péter lapunknak elmondta: ő jelenleg az elnöki tisztség bejegyzésére vár.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.