időjárás 17°C Árpád 2023. március 31.
logo

Közlekedési balesetek sérülésekkel

MTI
2005.01.23. 23:01

Vonattal ütközött egy kisteherautó a főváros XXII. kerületében vasárnap hajnalban. A vezető időben kimenekült járművéből, így csak kisebb sérüléseket szenvedett – közölte a rendőrség. A kisteherautó vezetője a Nagytétényi út és Rózsakert utcai vasúti átjáróban vesztette el uralmát járműve felett, és nekiütközött a félkarú sorompónak, az áthaladást segítő fénysorompónak, majd a síneken állt meg. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztálya eljárást indított közúti közlekedési baleset okozása miatt.
Szombaton délután öt gyermek és két felnőtt sérült meg egy karambolban a Pest megyei Tinnyén. Egy jobbra ívelő kanyarban közlekedő autó tisztázatlan okok miatt áttért a másik sávba, és ott összeütközött egy szabályosan közlekedő kocsival. Az ügyeletes főorvos közlése szerint a szabályosan közlekedő, ötszemélyes járműben összesen heten utaztak, akik közül három gyermek súlyos, két kiskorú és két felnőtt pedig könnyebb sérüléseket szenvedett. A három roham- és egy esetkocsival a helyszínre érkező mentők a gyermekeket a János-kórház gyermeksebészeti osztályára szállították. A budapesti Üllői úton szombatra virradóra egy személygépkocsi – feltehetően a nagy sebesség miatt – megcsúszott, és az út menti lámpaoszlopnak vágódott. Az autóban utazó két súlyosan sérült embert a tűzoltók szabadították ki.

A hét végén külföldön történt több, sok halálesettel járó szerencsétlenség is: Nepálban legkevesebb harmincheten haltak meg, amikor egy esküvői násznépet szállító autóbusz a folyóba zuhant. A sebesültek száma tizenöt. Finnországban még péntek este heten vesztették életüket Helsinkitől mintegy 150 kilométerre északnyugatra egy minibusz és egy gépkocsi karamboljában.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.