Maratoni melbourne-i menetek

Munkatársunktól
2005. 01. 27. 0:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ategnapi negyeddöntők többsége alaposan megemelte az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság nézőinek adrenalinszintjét. Már csak azért is, mert a nőknél Alicia Molik (10. kiemelt), a férfiaknál pedig Lleyton Hewitt (3.) hazai pályán próbálkozott a négy közé kerüléssel.
Molik hatalmas harcot vívott a világranglista-vezető Lindsay Davenporttal (1.). Az első szettet 6:4-re elvesztette, a másodikat ugyanenynyire megnyerte, ám a 77 perces harmadikban az amerikai favorit bírta jobban idegekkel (9:7). Davenport a 2000-es melbourne-i sikere megismétlése felé vezető úton legközelebb Nathalie Dechyvel (19.) találkozik. A francia hölgyet és svájci riválisát, Patty Schnydert (12.) száműzték a centerpályáról a rendezők, de az érintettek nem bánták. Az első játszmát Schnyder vitte el, a másodikat az élete eddigi legjobb eredményét már a nyolc közé jutással megvalósító Dechy. S aztán a harmadikat is, 7:5-tel tett pontot a majd’ két és fél órás meccs végére.
A férfiaknál az egyik tegnapi negyeddöntő kurtán-furcsán ért véget: az orosz Nyikolaj Davigyenko (26.) légzési problémákra hivatkozva a harmadik játszmában feladta a küzdelmet Andy Roddick (2.) ellen. Az igazsághoz tartozik, hogy az amerikai ekkor már igen közel járt a legjobb négyhez. Két szett után Lleyton Hewitt is, hiszen 2-0-ra vezetett David Nalbandian (9.) ellen, de az argentin nem hagyta magát és egyenlített. A felek – a közismerten sportszerűtlen ausztrál kezdeményezésére – többször „beszóltak” egymásnak, miközben a mérkőzésvezető rengeteg pontatlan vonalbírói ítéletet korrigált. A mindent eldöntő utolsó felvonás óriási küzdelmet hozott, 16 gémen keresztül egyikük sem tudta elnyerni a másik adogatójátékát. Nalbandiannak 8:8-nál remegett meg a keze, Hewitt bréklabdához jutott, s könyörtelenül ki is használta. Slusszpoénként semmire nyerte a saját szerváját, s ezzel egyben a bő négyórás mérkőzést. Elődöntőbe jutásával pályafutása eddigi legjobb eredményét érte el az Australian Openen.Eredmények.
Negyeddöntők, női egyes: Davenport (amerikai, 1.)– Molik (ausztrál, 10.) 6:4, 4:6, 9:7, Dechy (francia, 19.)– Schnyder (svájci, 12.) 5:7, 6:1, 7:5.
Férfi egyes: Roddick (amerikai, 2.)–Davigyenko (orosz, 26.) 6:3, 7:5, 4:1-nél Davigyenko feladta, Hewitt (ausztrál, 3.)–Nalbandian (argentin, 9.) 6:3, 6:2, 1:6, 3:6, 10:8.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.