időjárás 14°C Zalán 2023. március 30.
logo

Röviden

MTI
2005.01.21. 23:01

Ócskavas
Sellei

Orosz sajtójelentések szerint hamarosan ócskavas lesz abból az atom-tengeralattjáróból, amely mintául szolgált Tom Clancy bestsellerének Vörös Október nevű szuperjárművéhez. Szerencsére nálunk nem kellett eddig várni, hogy a rossz emlékű vörös októbert kivonják a forgalomból.Őrizetben a szlovák pap gyilkosai
Az orosz rendőrség tegnap letartóztatta azt a két férfit, akik Brjanszkban néhány napja halálra szúrkáltak egy szlovák katolikus papot. A 69 éves Jan Hermanovsky holttestére csütörtök este találtak rá otthonában. A lakásból pénzt és egy mobiltelefont vittek el. (MTI)

Kisbusz és kamion ütközött össze
Frontálisan ütközött tegnap a 43-as főúton egy román rendszámú mikrobusz a vele szembe jövő, szintén román kamionnal. A buszban hatan utaztak, közülük egy 38 éves férfi meghalt, a többiek súlyosan megsérültek. (B. J.)

Kiégett a mentőautó Személyautóval ütközött tegnap
a Máltai Szeretetszolgálat egyik járműve a fővárosi Andrássy úton. A mentő kiégett. Egy ember megsérült. (HP)

A Szávába dobták a kislányt
Belgrád központi hídjáról kamaszok a Szávába dobták egyik társukat csütörtök hajnalban. Egy buszvezető pillantott meg négy-öt fiatalt, amint a járdán lökdösnek valakit, majd behajították a vízbe. Horgászók hallották, amint elhalkul az áldozat hangja, aki valószínűleg kislány lehetett. A rendőrség egyelőre nem találta meg a tetteseket, és a holttest sem került elő. (MTI)

Könyvgyűjtők koncertje
Hetvenezer kötet érkezett a Duna Televízió tavaly szeptemberben – a révkomáromi Selye János Egyetem javára – meghirdetett könyvgyűjtő-akciójára, amely lezárásaként január
25-én 19 órakor a Kálvin téri református templomban jótékonysági koncertet szerveznek. Belépődíjként szépirodalmi könyvet is elfogadnak. (MN)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.