időjárás 5°C Andor , András 2022. november 30.
logo

Folytatják Szász Károly kihallgatását

Swendt Pál
2005.03.16. 00:00

Ma reggel ismét kihallgatja az ORFK Nemzeti Nyomozó Irodája Szász Károlyt, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) egykori elnökét az ellene okirat-hamisítás gyanújával indított nyomozás során.
Sajtóinformációk szerint a nyomozók ma más bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják meg a felügyelet volt vezetőjét, miután az eddig fenntartott gyanút nem támasztotta alá sem a PSZÁF tizenegy eljárás alá vont munkatársának nyilatkozata, sem pedig a tanúk kihallgatása.
– Arra számítok, hogy a rendőrség ebben a tárgyban megszünteti a vizsgálatot és hűtlen kezelés gyanúját közli védencemmel, miután az okirat-hamisítás ügyében nincs olyan új körülmény, amely miatt ismét meg kéne hallgatni – mondta el lapunknak Futó Barnabás, Szász Károly ügyvédje. – A jóval súlyosabbnak minősülő bűncselekmény gyanúja jogilag megalapozatlan, de lehetséges, hogy a nyomozók ismét visszatérnek a 2003-ban ismeretlen tettes ellen indított vizsgálatban már megfogalmazott hűtlen kezelés gyanújához – vélekedett az ügyvéd. Ismert: Keller László (MSZP) volt közpénzügyi államtitkár feljelentése alapján Szász Károlyt – a felügyeletnél 2000–2001-ben kötött megbízási szerződések miatt – idén januárban gyanúsították meg kétszázkilenc rendbeli felbujtóként elkövetett magánokirat-hamisítással. Szász Károly tagadta bűnösségét és kijelentette, hogy minden szerződést jogszerűen, szabályosan kötöttek.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.