időjárás 5°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Nácinak vallotta magát a minnesotai ámokfutó

MN-összeállítás
2005.03.24. 00:00

Bennszülött nácinak, Hitler csodálójának vallotta magát internetes fórumokon az a 16 éves indián diák, aki kilenc embert – köztük nagyapját és annak élettársát – megölt, tizenötöt pedig megsebesített pisztolyaival, mielőtt magával is végzett Minnesotában. Két sérült kritikus állapotban fekszik kórházban.
Lassan kezd összeállni a kép. Kedden még alig tudtak valamit az FBI nyomozói arról a fiúról, aki a kanadai határhoz közel eső Red Lake rezervátumban vérengzésbe fogott, majd magával is végzett. Tegnapra kiderült, hogy az elkövető a 16 éves Jeff Weise volt, a chippewa törzs ifjú tagja.
Nem magyarázza a történteket, de Jeffnek nehéz gyermekkora volt: apja négy évvel ezelőtt öngyilkos lett, anyja pedig egy elfekvőintézet lakója – írta a közeli St. Paulban megjelenő The Pioneer. Nagyszülei nevelték. A kis Weise rendszerint fehér színű gót motívumokat festett az arcára, és feketében járt. Társai kötekedő fiúnak ismerték. Az említett fórumokon gyakorta a halál angyalának nevezte magát. Hétfőn, a végzetes napon több fegyvert is elvett 58 éves nagyapjától, mielőtt megölte a férfit és annak 32 éves barátnőjét – írta a CNN. Az iskolába rendőr nagypapája szolgálati kocsiján hajtott. Mint arról beszámoltunk, az ifjú ámokfutó a Red Lake High Schoolban vigyorogva és integetve ölt. Különleges FBI-ügynökök lepték el az intézményt a tragédia után. Kiderítették: valóságos akcióhősként viselkedett öldöklés közben. Célba vett egy fiút, rámosolygott, majd hirtelen egy másikba lőtt bele. Mint a filmeken. Tüzet nyitott a rendőrökre is, majd egy osztályterembe behúzódva végzett önmagával. Egyelőre nem tudni, miért.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.