időjárás 6°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Napi sajtószemle

Lovas István
2005.03.10. 00:00

EU Business
Az Európai Unió felhívja Magyarországot, hogy tegye tisztába államháztartását címmel az európai gazdasági és üzleti életre szakosodott lap szerint az uniós pénzügyminiszterek felszólították a magyar kormányt arra, hogy államháztartásának helyzetét javítsa, és 2008-ra annak hiányát szorítsa le az unió által megkövetelt szint alá. A miniszterek még arra is felszólították a kormányt, hogy növelje készenléti tartalékait az idei költségvetésben, és óvatosan használja fel azokat. Felhívták figyelmét arra is, hogy az adócsökkentésekre vonatkozó döntéseknél vegyék figyelembe a költségvetési hiány javítására vonatkozó célokat. A lap emlékeztet arra, hogy januárban az uniós miniszterek már vitába szálltak a magyar kormány optimista állításaival a költségvetési deficitre vonatkozóan.


IDNES internet
Magyarország figyelmeztetést kapott címmel számol be a fentebb ismertetett témáról a Csehországban megjelenő lap.


LIDOVKY
Törvényjavaslatot terjesztettek a parlament elé a kereszténydemokraták, amely alapján kárpótolni szeretnék azokat a diákokat és tanárokat, akiket a kommunista rezsim alatt politikai okokból távolítottak el a főiskolákról és az egyetemekről.


Die Presse
A magyar regionális politika szomorú állapotáról írt cikkében a vezető osztrák lap budapesti tudósítója. Peter Bognár arról számol be, hogy óriási a különbség a városi és a falusi régiók között. A rendszerváltozás elmúlt másfél évtizedének vesztesei a magyar kisvárosok és helységek.


Zenit
A katolikus egyház ügyeiről a katolikus egyház szempontjai szerint tudósító honlap arról számol be, hogy a magyar püspökök egyrészt bocsánatot kértek a kommunista rezsimmel együttműködők
miatt, másrészt bírálták azon bűnös politikusokat, akik ma is hivatalos posztokat töltenek be.


Al Jazeerah
Bejrútban több százezres, szírbarát tömeg tüntetett az ellen, hogy a Nyugat beavatkozzon Libanon belügyeibe – jelenti a pánarab televízió. A szervezők szerint másfél millióan vettek részt a demonstráción.


Ananova
Több fiatal brit szavazott a valóságshow-kban, mint amennyi résztvevőre számítanak a következő országos választásokon – derül ki egy felmérésből.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.