időjárás 4°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Röviden

MTI
2005.03.31. 23:00

Hasonlók
Ludwig
A kormányszóvivő szerint a tavalyinál is nagyobb kárt okozhatnak az idén a gyapjaslepkék. Azok ugyan nem, kedves Boglár. A lepkék nem esznek. A petéikből kikelő hernyók ellenben mindent elintéznek. Mint a kormány.

Vizsgálat az elhullott madarak ügyében
Nyomozást indított a szarvasi rendőrkapitányság az elhullott madarak ügyében. Ismeretes: Örménykútnál szerdán száz daru és hét seregély tetemére bukkantak. A rendőrség gondatlanságból elkövetett, tömeges pusztulást okozó természetkárosítás megalapozott gyanúja miatt indította meg a büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen. (HP)

Elutasították a perújrafelvételt
A fegyvercsempészet miatt Olaszországban nyolc évre ítélt Somogyi Tamás ügyében elutasították az anconai fellebbviteli bírósághoz benyújtott per-újrafelvételi kérelmet. Massimiliano Scaringella ügyvéd közölte: újabb beadvánnyal él, s ha kell, megint az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordul. A strasbourgi testület jogsértés miatt tavaly már elmarasztalta az olasz igazságszolgáltatást. (MTI)

Robbanás Phnom Penhben
Hat ember halálát okozta a Kambodzsa északi részén lévő Battambang közelében egy fegyverraktárban helyi idő szerint tegnap hajnalban bekövetkezett robbanássorozat. Tucatnyian megsebesültek, közülük négyen súlyosan. A szerencsétlenség oka még nem ismeretes. (MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.