időjárás 1°C Taksony 2022. november 29.
logo

Röviden

MTI - ECO
2005.03.29. 23:00

A Takarékbank Rt. 2004-ben 846 millió forint adózott eredményt ért el, s bár az osztalékról a bank április végi közgyűlése dönt, a korábbi évek gyakorlata alapján valószínűleg az idén is fizet osztalékot a pénzintézet – mondta Csicsáky Péter, a bank vezérigazgatója. A Takarékbank a 2003-as, 745 millió forintos adózott profitjából 450 millió forint osztalékot fizetett tulajdonosainak. (MTI–Eco)

A kínai gazdaság növekedési üteme lassult: az év első negyedében 8,8 százalékos növekedési ütemet ért el a bruttó hazai termék – közölte az állami információs központ. A kínai tőzsdeújság tegnapi számában a növekedés lassulását a mezőgazdaság fejlődésének mérsékeltebb ütemével és a csökkenő beruházásokkal indokolja. (MTI–Eco)

A 3 hónapos diszkontkincstárjegy aukcióján 7,45 százalékos átlaghozam alakult ki, 9 bázisponttal magasabb az egy héttel korábbi aukció átlaghozamánál, illetve a másodpiaci referenciahozamnál. Az elsődleges értékpapír-forgalmazók 51,66 milliárd forintnyi jegyzést nyújtottak be az Államadósság Kezelő Központ által meghirdetett és értékesített 25 milliárd forintnyi 3 hónapos diszkontkincstárjegyre. (MTI–Eco)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.