időjárás 4°C Virgil 2022. november 27.
logo

Tragikus véget ért a Costa Rica-i roham

Hírösszefoglaló
2005.03.11. 00:00

Hiábavaló alkudozás után megrohamozták szerdán éjjel a rendőrök a Costa Rica-i jegybank monteverdei fiókját, ahol egy rablóbanda korábban túszokat ejtett. A tűzharcban életét vesztette egy rendőr, és az épületben további holttestekre is bukkantak.

Összesen kilenc halottja van a Costa Ricán lezajlott túszdrámának, amely huszonnyolc órai eredménytelen alkudozás után rendőri ostrommal végződött. Az elhunytak között van egy rendőr, és azok a gengszterek is, akiket már akkor agyonlőtt egy biztonsági őr, amikor a banda rátört a bankra. A többi áldozat a pénzintézet alkalmazottja, illetve ügyfele – írta tegnap az A. M. Costa Rica című lap. A rendőrök a két életben maradt bűnöző közül csak az egyiket találták meg. Ő megadta magát, elmenekült társának nem akadtak a nyomára.
A lap szerint huszonnyolc túszt tartott sakkban a hátramaradt magányos rabló. Mivel azonban neki a kint lévő rendőrökre is figyelnie kellett, egy óvatlan pillanatban sokan kiszöktek az utcára. A többiek a kommandósok rohama után szabadultak ki. A rendőrség hivatalos közlése szerint az öt ártatlan áldozat a bankrablási kísérlet első perceiben kitört tűzharcban veszthette életét. Csakhogy a banditák három túszt elengedtek nem sokkal azután, hogy betörtek az épületbe. Ekkor sikerült kiosonnia a házból a kezdeti lövöldözésben megsérült egyik biztonsági őrnek is. Halálos áldozatokat akkor egyikük sem említett.
A bankot megszálló kommandó dicséretet kapott főnökeitől a profi akcióért. Az A. M. Costa Rica szerint azonban a kiszabadult túszok közül egy kanadai turistát haslövéssel vittek a helyi klinikára, és több súlyos sérültet helikopterrel szállítottak a San José-i kórházba.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.