időjárás 7°C Vilma 2022. december 5.
logo

Vándorné is megmondta

2005.03.23. 00:00

Antirasszista világnap volt a minap, tizenkét közéleti személyiség és egy intézmény képviselője vehette át a Radnóti Miklós-díjat magától Mandur Lászlótól (MSZP) a Radnóti Színházban. Vándorné Sugár Klára, a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségének alelnöke ünnepi beszédében kijelentette: a díjat 2001-ben (az Orbán-kormány idején – a szerk.) alapították, miután azt tapasztalták, hogy a társadalomban az indulatok egyre inkább elszabadultak.
Nem tudom, hol végzett méréseket Klára asszony, mifelénk Cinkotán például egyetlen indulat sem szabadult el. Személyesen nem ismerem, de ha egyszer összehoz vele a sors, okvetlenül meg fogom kérdezni tőle, hol szabadult el az indulat az országban a Fidesz-kormány alatt, helyet, részleteket fogok kérdezni a jeles ellenállótól és antifasisztától.
De kik is a díjazottak? Mások mellett Mester Ákos, Dés László és a szocialista Földes György. Annyi a közös bennük, hogy mindannyian ellenálltak, mint annak idején Ohm, csak ők a rasszizmus fenyegetésével szegültek szembe. Hiller István (MSZP) is szónokolt az eseményen, a Fideszt szidalmazta. Egyszóval jó kis kampányelőadás volt. De mi köze ennek az antirasszizmushoz vagy Radnóti Miklóshoz?

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.