időjárás 14°C Zalán 2023. március 30.
logo

A Fidesz már készül

Pál Gábor
2008.05.30. 22:00

Akár ősszel vagy jövő tavasszal sor kerülhet az előre hozott országgyűlési választásokra – vélekednek a Fideszben. A legnagyobb ellenzéki párt ezért már most megkezdi a választási felkészülést. Információink szerint a kampányfőnök Gyürk András lehet, s Navracsics Tibor vezetésével megkezdik a választási program kidolgozását.

Magyarország a változás küszöbén áll, amelyre a Fidesznek fel kell készülnie – jelentette ki tegnap Orbán Viktor, mielőtt megkezdődött a legnagyobb ellenzéki párt kibővített frakcióülése a Polgárok Házában. A Fidesz elnöke szerint „ha valaki szétnéz az országban, akkor láthatja, hogy a dolgok nem mehetnek így tovább Magyarországon”. – Felelős politikai erő vagyunk. Egy a választópolgárok bizalmát élvező felelős erőnek az a kötelessége, hogy készen álljon a változásra – jegyezte meg a volt miniszterelnök. Információink szerint Orbán Viktor arra kérte a zártkörű tanácskozás résztvevőit, hogy minden erejükből készüljenek helyben, saját körzetükben is az akár ősszel, vagy jövő tavaszszal, az európai parlamenti választásokkal egy időben tartandó előre hozott országgyűlési választásokra. Erre ugyanis komoly esély mutatkozik a kisebbségi kormányzás eddigi tapasztalatai, az egyre mélyülő válság miatt.
Úgy tudjuk, a kampányfőnöki feladatokat Gyürk András látná el, Navracsics Tibor vezetésével pedig a közlejövőben megkezdődhet a választási program elkészítése.
*
Ez utóbbi gerincét az Erős Magyarország nevet viselő alapprogram adná. A Fidesz kibővített frakcióülésén részt vettek a párt választókerületi elnökei, s több város polgármestere is. Kubatov Gábor pártigazgató technikai jellegű kérdésekről beszélt, Navracsics Tibor frakcióvezető pedig a fegyelmezett országgyűlési jelenlétről.
Mint arról beszámoltunk, május elejétől, a kisebbségi kormányzás létrejötte óta 50 ezer forinttal is büntetheti a képviselőcsoport vezetése azokat, akik indokolatlanul maradnak távol a fontos parlamenti szavazásoktól. Értesülésünk szerint a nyár folyamán választási felkészítő tréninget is szerveznek a Fidesz képviselőinek, amely részben politikai, részben kommunikációs jellegű lesz.
Nyakó István, az MSZP szóvivője az MTI-nek úgy reagált: adósságcsapdában van a Fidesz, közel kétmilliárd forint a tartozása, ezért minél hamarabb szeretne a húsosfazék közelébe kerülni. „Ezért érez puskaporszagot a vezénylő tábornok, és ezért gondolkoznak most közösen azon, hogy hova helyezzék ki majd a plakátokat, és hány szórólapot szórjanak ki” – fogalmazott.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.