időjárás 25°C Apollónia 2022. július 7.
logo

Gulyás Gergely: A kormány elfogadta az Európai Bizottság javaslatait

Röviden

MTI
2009.11.21. 23:00

EU-s műanyagkartell
Összesen 173 millió eurónyi pénzbüntetéssel sújtott az Európai Bizottság tíz nemzetközi vegyipari céget műanyagipari öszszetevők árainak mesterséges alakításáért. A legnagyobb büntetést, 68,4 millió eurót
a svájci Ciba kapta, a holland Akzo 40,6, a brit–amerikai Elementis 32,57, a francia Elf Aquitaine 28,6 millió eurós bírságot kénytelen fizetni.
A többi cég kisebb összegű büntetéseket kapott. (MTI)

Bolgár rendteremtés
A bolgár kormány bejelentette tegnap, hogy új vagyonelkobzási törvényt nyújt be a parlamentnek a korrupció és a szervezett bűnözés elleni hatékonyabb fellépés érdekében. Bulgáriában az ügyészség a hónap elején elérte Szergej Sztanisev volt szocialista kormányfő mentelmi jogának felfüggesztését. Kormányának mezőgazdasági minisztere, Valeri Cvetanov ellen vádat emeltek hatalommal való visszaélés miatt. (MTI)

Magyar nevek a cseh kémlistán
Több magyar nemzetiségű személy is megtalálható az egykori csehországi kommunista hírszerzők jegyzékében, amelyet a hét elején hoztak nyilvánosságra Prágában. Erdélyi Elemír, aki jelenleg a pénzügyminisztérium osztályvezetője, Kántor Mikulás (Miklós) a berlini, míg Németh Zoltán a londoni csehszlovák diplomáciai képviseleten teljesített szolgálatot. Magyar nemzetiség van feltüntetve Szabó Július (Gyula) és Lengyel Zoltán neve, illetve néhány más név mellett is. (MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.