időjárás 24°C Emese, Sarolta 2022. július 5.
logo

Hatalmas balesetet szenvedett a magyar csapat a német autópályán + videó

Napi sajtószemle

Munkatársunktól
2010.06.10. 22:00

HAARETZ
Európai parlamenti képviselők mellett egy holokauszttúlélő és Máiread Corrigan-Maguire északír Nobel-díjas békeaktivista is az izraeli hadsereg által feltartóztatott gázai segélyflottillán tartózkodott – közölte a liberális izraeli napilap. Az újságban írt elemzésében Bradley Burston arra hívja fel a figyelmet, hogy a Gázai övezet blokádjával Izrael maga ellen hangolja a világot. – Veszélyesen közel kerültünk ahhoz, hogy ténylegesen hadat üzenjünk Törökországnak – figyelmeztet Burston, majd így folytatja: „Bár szeretné, ha a világ tekintete Iránra szegeződne, arra, hogy milyen fenyegetést jelent Izrael népére, Netanjahunak (izraeli miniszterelnök – a szerk.) be kell látnia, hogy a világ Izraelre fókuszál, arra, hogy milyen fenyegetést jelent Gáza népére”.

ALJAZEERA.NET
Az arab hírtelevízió angol nyelvű adása arról számolt be, hogy Törökország, Spanyolország, Görögország, Dánia és Svédország külügyminisztériuma bekérette az ottani izraeli nagykövetet, hogy tiltakozzanak az izraeli akció ellen.

TheGuardian
Katasztrofális öngólt rúgott Izrael a gázai flottilla véres feltartóztatásával – írja a baloldali brit napilapban megjelent elemzésében Ian Black. Mint fogalmaz, az izraeli lépés még nagyobb hangsúlyt helyez a Gázai övezet blokádjára, és még nagyobb nemzetközi nyomás nehezedik Izraelre.


Independent
A független brit napilap arról tudósított, hogy Michael Martin ír külügyminiszter felháborodásának adott hangot a tengeri incidens miatt, a flottillán ugyanis nyolc ír állampolgár is tartózkodott.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.